Українська правда

Заяєв: "Металург" та "Іллічівець" залишать Прем'єр-лігу

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2011, 11:39

Аутсайдерами, котрі наступний сезон проведуть у першій лізі чемпіонату України, стануть запорізький "Металург" та "Іллічівець".

Про це заявив в інтерв'ю газеті "Команда" заслужений тренер України Анатолій Заяєв.

"Такої боротьби за виживання, як у поточному чемпіонаті, не було давно. Ключову роль у ситуації, що склалася, відіграє календар матчів, що залишилися", - сказав він.

"Проти запорізького "Металурга" належить виступити і "Севастополю", і "Кривбасу", і "Зорі", так що багато чого може вирішитися в очних дуелях конкурентів", - додав він.

На думку Заяєва, у криворіжців більше шансів залишитися в еліті, ніж у луганчан, непогані шанси також в "Севастополя", бо там дуже серйозне ставлення до футболу з боку всіх людей, пов'язаних з клубом.

"Щодо "Металурга", то їх шанси вибратися з небезпечної зони, як і раніше, залишаються теоретичними. Два тури поспіль вони приймають конкурентів на своєму полі, ще потрібно взяти три очки у "Дніпра", що бореться за бронзові медалі, а в останньому турі обіграти "Зорю", яку , швидше за все, влаштує і нічийний результат", - зазначив фахівець.

"Другим колективом, який вилетить, вважаю, буде "Іллічівець". У якійсь мірі Валерій Яремченко прийняв правильне рішення, омолодив команду, але це потрібно було робити не настільки активно, адже не можна кидати в топку таку кількість юних виконавців", - вважає Заяєв.

"Спочатку за рахунок величезного бажання маріупольці взяли кілька очок, але стабільно молоді гравці виступати не в силах. І якщо знову звернутися до календаря, то азовців в останніх двох турах чекають побачення з "Металістом" і "Динамо". Ось і робіть висновки", - резюмував він, пише 24.ua.