Головне

Блохін: Уся відповідальність по кадрових рішеннях у збірній лежить на мені

28.04.2011 15:42 681 0
Блохін: Уся відповідальність по кадрових рішеннях у збірній лежить на мені

У тренерський штаб збірної України, окрім Олега Блохіна, увійшли Семен Альтман, Юрій Калитвинцев, Юрій Роменський та Андрій Баль.

Про це, а також багато іншого, розмовів на прес-конференції сам головний тренер збірної України Олег Блохін, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

Про тренерський штаб

Тренерський штаб визначений: Блохін, Альтман, Калитвинцев, Роменський і Баль. Відповідальність за його підбір та й взагалі за всі рішення по гравцям і тренерам лежить на мені, як я буду вважати за потрібне, так і буде. Розмовляв і з іншими людьми. Важкої розмови не було, Калитвинцев подзвонив після Великодня, все вирішили, поговорили.

Це чотири помічники. Розподілу між ними поки не буде. Чесно - за два дні навіть не встиг поговорити. Розумію, що часу мало. На найближчі матчі полетять і Альтман, і Калитвинцев. Вони вже мали трудові угоди, з іншими поки контракти просто не встигли оформити.

Про товариські матчі

Мені подобається, що ми граємо з провідними командами світу. Якщо ми зараз граємо із Францією, Німеччиною, Іспанією, це дуже добре. Не так важливо, яким складом вони приїдуть - у цих команд є два склади.

Про молодіжну збірну

Не дуже задоволений, що співпало молодіжне Євро та матчі проти Узбекистану та Франції. Зрозуміло, що національна збірна важливіша, але молодь виклакати на наші матчі не будемо.

Я прийняв таке рішення, не треба, щоб вони отримували травми. Ми полетимо на фінал, будемо продивлятися гравців, можливо, кількість кандидатів до головної збірної збільшиться.

Про проблеми у захисті

Є проблеми у захисній лінії, бажаємо ми цього чи не бажаємо. "Танці від пічки" не значать, що ми не будемо атакувати, просто треба налагодити дії у захисті.

У "Шахтарі" грають Рац або Срна. У "Динамо" Сілва та Попов, у "Дніпрі" - Інкум і Дєнісов зі Стрінічем. Без крайніх захисників національна збірна не може бути. Мені, наприклад, перший тайм матчу у Донецьку з "Барселоною" сподобався - Ракицький, Іщенко, Кобін і Шевчук грали, у іспанців моментів не було. Чому б не відштовхнутися від цього?

Про взаємодію з тренерами українських клубів

Для мене розмова з тренерами клубів - це побажання дати трохи більше ігрової практики кандидатам до збірної. Але давити на тренерів неможливо, тут у нас нестиковка в інтересах, треба визнати.

Щодо спілкування - тут все залежить від клубних тренерів, як вони будуть іти на контакт.

Про контракт

Схема контракту - я б бажав 1+2 чи 1+3. Якщо все буде вдало, то ми знайдемо схему, тому контракт підписано на рік. Не бачу у цьому пожежного варіанту, адже коли тренер розуміє, що йому треба зробити, то це не пожежа.

Для мене, чесно кажучи, фінансове питання не стоїть так гостро, я не працював два роки, хочу працювати.

Про підготовку до найближчих товариських ігор

Зараз є гравці, а до Євро ще рік - треба це розуміти. Гравці мають розуміти, або вони грають, або не грають. Зараз почнуться дзвінки, "давайте поговоримо", "я у відпустці" - моя позиція, або ти граєш, або йди у відпустку. Якщо, звичайно, немає серйозних проблем у родині.

Узбекистан - дуже добротна команда, котора грає разом не один рік. Це буде складна гра, шапками не закидаємо, я продивлявся їх касети з Кубку Азії. Питати щось про них у Шацьких буде неправильно.

Про преміальні

Я б хотів, щоб відродився той фонд, про який сказав президент. Преміальні щодо чемпіонату будемо обговорювати перед першістю. Преміальні у товариських іграх - я сказав побажання Григорію Михайловичу. Але що таке преміальні - люди в клубах отримують хороші гроші, що ж це за національна збірна, якщо гравці туди за преміальні приїжджають.

Про донецький "Шахтар"

"Шахтар" - все це добре, але ж там грають лише бразильці. Для престижу країни та "Шахтаря" участь у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів - колосальний успіх, але було б добре, щоб грало побільше українців. Щодо перемоги - окрім "Шахтаря", є команди котрі вкладували хороші гроші, але так і не виграли - "Арсенал", "Челсі". Треба, щоб все склалося як треба.

Про манеру гри

Ще Лобановський казав, що найбільш красивий футбол - рахунок на табло. Грати, як Аргентина чи Бразилія, ми не можемо. Будь-який результат, треба його добиватися. Якщо ви думаєте, що мені дуже приємно, коли ми сидимо в обороні і пуляємо м'ячі подалі... Є вибір гравців і грати треба, виходячи з нього. Є набір кандидатів, і коли болить голова, що немає флангових захисників або півзахисника якогось, то нарікати на некрасиву гру не треба.

Про все інше

(родина) Зараз літо. Три місяці зможу спокійно пожити. Діти у школі, Національна збірна - теж велика дитина, за якою потрібно доглядати.

(відсутність фахівця з перегляду суперників Веремеєва у тренерському штабі) Дивитися зараз немає кого, а коли дізнаємося жеребкування - то буде піднімати питання, і може запросимо не лише Веремеєва

(про запасних суддів) Не розумію, що роблять два судді за воротами. Коли у грі "Реал" - "Барселона" падає ді Марія, а його насправді не чупають і суддя цього не бачить...

(кого запросив би до команди з іноземців) До збірної взяв би Мессі. Його другий гол у ворота "Реала" нагадав мені мій гол "Баварії" (сміється)

(про стосунки із Суркісом та персоналом збірної) Робота до цього у збірній - у мене не було жодного питання до Суркіса. Якби я йшов якось "так" чи "не так", то ви розумієте - мене тут не було би. Прес-секретар Гливинський, медперсонал і прес-аташе - всі працюють. Руйнувати немає чого, а створювати треба. Але для ексклюзиву зараз нема часу.

Коментарі ()