Українська правда

Селюк: В "Барселоні" зарплата Ракицького буде меншою, ніж в "Шахтарі"

Сергей Шемшученко — 29 квітня 2011, 12:55

Українські футболісти отримують на батьківщині більше, ніж вони отримували б за кордоном, тому їхати туди їм просто невигідно.

Про це заявив відомий футбольний агент Дмитро Селюк в інтерв'ю сайту "Футбол 24".

"Переходам українських футболістів в Європу заважають дві суттєві проблеми. Найперше - це менталітет футболістів. По-друге, співвідношення ціна-якість. Ці дві проблеми стають на заваді трансферам українців в топ-чемпіонати", - сказав він.

"Українські футболісти бачать себе в "Челсі" або "Барселоні", в нижчого рівня командах вони себе не бачать. Та й професіоналізм ніхто не поспішає покращувати", - додав він.

"Футболіст із українським паспортом, тільки навчившись влучати по м'ячу, приходить в клуб і вимагає зарплату 300 тисяч доларів в рік. А такі футболісти в Європі, Африці чи Бразилії бігають по вулиці і їх навіть не беруть у футбольну школу", - каже Селюк.

За його словами, коли команда не хоче платити, то гравець йде в іншу команду, цим і шантажує, що не призводить до розвитку українського футболу.

"Дивуюся, чому українські команди не обурюються і не намагаються скасувати ліміт. Образно кажучи, в "Закарпатті" чи "Волині" можуть 6-7 місяців не платити зарплату, але українців вони повинні мати", - зазначив він.

"В донецькому "Металургу" при мені тільки Яя Туре отримував 180 тисяч доларів в рік, усі інші 100 тисяч доларів. Тобто, існувала планка - 8300 в місяць, а в рік 100 тисяч", - повідоми Селюк.

"Ракицький - хороший футболіст. Але приклад Дмитра Чигринського показав, що не треба поспішати. Впевнений, що той же Ракицький, який перейшов, скажімо, у "Барселону" мав би меншу зарплату, ніж в "Шахтарі". Це 200 відсотків", - переконаний Селюк.