Головне

Урок футболу від "Барселони" для "Шахтаря". ВІДЕО

07.04.2011 00:01 569 0
Урок футболу від "Барселони" для "Шахтаря". ВІДЕО

Усі амбіції "Шахтаря" на півфінал Ліги Чемпіонів були розбиті "Барселоною" вже після першого чвертьфінального матчу на "Камп Ноу". Розгромна та принизлива поразка команди Мірча Луческу з разунком 1:5 не залишає їй шансів на матч-відповід у Донецьку.

Якщо після жеребкування Ліги чемпіонів Пеп Гвардіола і робив компліменти "Шахтарю", то це лише з великої поваги до клубу з Донецька. Майже усі розуміли, що нинішній "Шахтар" і "Барселона" - це асболютно різні команди. "Барселона" - це інопланетяни, а "Шахтар" команда, яка застрягла в іншій галактиці.

Гравці "Шахтаря" налаштовувалися дати бій "Барсі". Срна тішився думкою, що зможуть знайти проблеми в команді Гвардіоли. І ця проблема справді була, а назва їх одна - секундна розслабленість гравців "Барси". Є в команді Луческу ще одна проблема - Адріано. Саме бразилець протягом 10 хвилин першого тайму мав хоча б один раз змусити Вальдеса витягнути  м`яч з власних воріт. Адріано ж бив куди завгодно, але не у ворота.

"Шахтар" постав перед "Барселоною" у спідній білизні. Каталонська команда робила з "Шахтарем" що завгодно. Вже на третій хвилині матчу Іньєста забиває швидкий гол, легко впоравшись з Іщенком та Ракицьким у штрафній, він пробив повз П`ятова.

Здається саме цей гол і поламав усі сподівання гравців з Донецька на позитивний результат цього матчу. На хвилин з 10 "Барселона" розлабилася, а потім почала методично штурмувати ворота П`ятова. До речі, саме воротаря "Шахтаря" найбільше шкода, оскільки він відстояв на межі своїх можливостей і навіть кілька разів рятував свою команду.

Другий гол в цій грі - це заслуга феноменального Іньєсти, який видав пас на метрів 35-ть на Алвеса, а той зумів проскочити за спиною Ракицького і пробити повз П`ятова. І третій м`яч в цій грі видався для "Барси" доволі легким. Простріл на Піке у штрафну і той спокійно пробиває у кут воріт "Шахтаря" метрів з 11-ти.

У гостей в цій грі не грав центр поля і фланги. Хоча усьому провина - це гра "Барселона". Бразильці Жадсон, Вілліан, Коста, Адріано та хорват Срна були просто блідою тінню Іньєсти, Хаві, Мессі та Маскерано. "Шахтар" в цьому матчі не грав, він мучився від своєї безпорадності щось змінити в цій грі.

Мірча Луческу ще щось кричав в перші хвилин 60 матчу. Потім румунський тренер "гірників" зрозумів усю приреченість цієї партії і затих. При рахунку 3:0 Ракицький після виконання стандарту Срною переправив м`яч у кут воріт Вальдеса і на хвилину зберіг інтригу цього двобою. Щоправда вже в наступній атаці Кейта після пасу Мессі робить рахунок 4:1 і знову хоронить шанси "Шахтаря" на більш-менш позитивний результат.

Останні хвилин з 20 гри "Шахтар" вже навіть не намагався пресингувати. "Барселона" подовгу тримала м`яч і не поспішала. На 82 хвилині знову шанс в Адріано. Цього разу бразилець був ближчим до мети і поцілив у штангу. І це вже тенденція. Як тільки "Шахтар" загрожує воротам каталонського клубу, то відразу стає поганим настрій в П`ятова. Тепер вже настала черга забивати Хаві, який знову не мав труднощів у пробитті воріт "Шахтаря".

Для чемпіона України ця гра закінчилася доволі драматично. Матч-відповідь у Донецьку - це вже формальність. Статистика ж першого матчу з "Барселоною" має стати посібником для Луческу в майбутньому. А то ми можемо знову почути фразу, що нам не щастить. 

"Шахтар" двічі бив у площину воріт, а "Барселона" у п`ять разів більше. Усього ж каталонці завдали 17 ударів по воротах, а команда з Донецька шість. І ще одне - володіння м`ячем має таке співвідношення: 64%:36% на користь "Барселони".

Ось така "картіна маслом", якщо перейти на одеський жаргон.

Коментарі ()