Головне

Федорчук: Вінниця востаннє купувала футболіста не в цьому столітті

04.04.2011 19:44 328 0

Вінницька "Нива" має свій "унікальний" підхід до селекційної роботи, що зумовлений вкрай поганим фінансовим становищем клубу.

Про це "Українському футболу" заявив тренер команди Олег Федорчук.

"Якби ми купували футболістів, тоді мали би право на якісь маніпуляції щодо їхніх трансферів. На ділі ж усі гравці приходять до "Ниви" безкоштовно", - переконує тренер.

"У такому випадку кожен з них при підписанні контракту обговорює можливість зміни команди. Тобто, аби володіти контрактом футболіста, потрібно вкласти в нього гроші", - продовжив він.

"Якщо "Шахтар" купує бразильців по 10 млн., він тримає їх скільки заманеться, якби вони приходили безкоштовно, то й із "Шахтаря" вони б ішли при першій же вигідній нагоді", - впевнений Федорчук.

За його словами тут діє модель "аби щось продати, потрібно це купити".

"У всякому разі я не пам'ятаю, коли Вінниця востаннє купувала футболіста. У цьому столітті такого, мабуть, не було", - зазначив Федорчук.

"По зарплатам у нас із "Олександрією" така ж різниця як і в "Оболоні" з "Шахтарем". Ті суми, які отримують гравці олександрійців в доларах, ми не можемо собі навіть уявити в гривнях!", - каже тренер.

"У них бюджет в разів вісім більший, ніж наш. А чого ви хотіли? Аби ми на велосипедах автомобілі обганяли?!.. Це не серйозно!", - цитує Федорчука ukrfootball.in.ua.

Коментарі ()