Головне

Ліга Європи. "Динамо" - "Брага" - 1:1. Могло бути гірше

08.04.2011 00:50 596 0
Ліга Європи. "Динамо" - "Брага" - 1:1. Могло бути гірше

Відповісти на питання, винесене у заголовок, доволі складно. З одного боку, звичайно, більшість фанів та й самі гравців, судячи з окремих інтерв'ю бачили саме "Динамо" фаворитом першої гри та усього протистояння. З іншого, граючи значну частину другого тайму у меншості та за ігрової переваги суперника, казати про втрачену перемогу доволі складно.

Можливо, киян розслабив швидкий гол, котрий дався команді дуже легко. Ярмоленко після нехитрої, але ефективної комбінації і навісу Гусєва переправив головою м'яч у ворота Артура і побіг святкувати. Тут би і закріпити успіх, тим паче, що можливості були. Кравець після помилки кіпера міг забити другий гол, але кут для удару був вже дуже гострим. Трохи згодом Гусєв невчасно вирішив піти в обіграш замість пасу на хід, потім Кравець невдало обробив м'яч і позбавив сам себе виходу віч-на-віч.

Аж раптом - порівняння "як грім серед чистого неба" напрошується з огляду на київську погоду - рахунок став нічийним. Після подачі кутового та торкань Алана, Вукоєвіча та Гусєва м'яч влетів у сітку воріт Шовковського. Спочатку гол записали на рахунок Вукоєвіча, але потім переписали на Гусєва. Напевно, справедливо - все ж здавалося, що м'яч після першого рикошету від хорвата летів повз ворота. Шкода, але грати ще було дуже багато і нічого страшного не сталося, але...

"Динамо" наче підмінили. За інерцією майже одразу Ярмоленко втратив 100-відсоткову нагоду після пасу п'ятою Мілевського, а потім - як відрізало. І лише під завісу тайму спочатку Гусєв непогано приклався здалеку, а потім Кравець після кутового міг забити, але обидва рази бездоганно зіграв Артур. Як для екс-четвертого воротаря "Роми" - дуже пристойний гравець, судячи з першого тайму.

У другому ж в нього майже не було нагод себе проявити. "Динамівці" виглядали дуже важко і посилання на те, що їм заважало поле, можна взяти до уваги, але чому ж тоді воно не заважало більш технічній португальській, а насправді бразильській команді? Схоже, що запас фізичної готовності, котрий був закладений Сьоміним та Пінколіні на зимових зборах потроху меншає. А тут ще й звичка Юрія Павловича не робити заміни, навіть якщо деякі гравці вже ледве пересуваються полем. Але все це буде трохи пізніше.

А поки зі стартових хвилини другої половини гри Кравець поступився місцем Шевченку. Суперечливе рішення постфактум, але треба визнати, що на появу Андрія чекали усі і, судячи з картинки у першому таймі, де було видно як він переживає на лаві запасних, самому лідеру "Динамо" не терпілося допомогти партнерам. І у зарядженості на боротьбу Андрію складно було відмовити, він йшов у сутички - та заробив за це першу картку, відкривався під передачі - і після того, як не почув суддю, і забив з доволі очевидного офсайду - отримав другу.

Після цього "Динамо" відбивалося. Єдиний реальний шанс виник на 86-й хвилині, коли Ярмоленко тікав на побачення із голкіпером гостей, але суддівська бригада вирішила, що Андрій перебував у офсайді. Дуже суперечливо, але якщо "Динамо" буде вже такі моменти записувати до доленосних, то, може, і не треба розраховувати на перемогу у другій грі? Адже "Брага" за всієї територіальної переваги в другому таймі не створила фактично нічого гострого, команда тримала м'яч і чекала на помилку опонентів. Не виникло помилки - будуть чекати на матч вдома, шанси збільшилися і цікаво буде подивитися на коефіцієнти другої гри від букмекерів.

"Динамо" ж варто сподіватися на покращення фізичної форми, реалізації, взаємодії партнерів. Багато на що з того,що демонструвала команда у матчах попередніх раундів Ліги Європи цього року. Чи треба дати лідерам відпочити у наступній грі в чемпіонаті, яку модель гри обрати, награвати склад під матч-відповідь - на ці та інші питання Сьомін має знайти відповідь у п'ятницю та суботу. Зможе все вирішити - буде тренерська перемога. Не зможе - не трагедія, але дуже неприємний удар тоді, коли на нього мало хто чекав.

Коментарі ()