Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Оболонь" 0:1. Ну не виходить у "гірників" грати проти "пивоварів"

09.04.2011 22:08 552 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Оболонь" 0:1. Ну не виходить у "гірників" грати проти "пивоварів"

Київська "Оболонь" сенсаційно перемогла донецький "Шахтар". На "Донбас Арені" "пивовари" вменшості не залишили шансів для команди Луческу.

З перших хвилин матчу на поле у складі "Шахтаря" вийшло відразу семеро (!) українців. Мірча Луческу напередодні матчу-відповіді 1/4 Ліги чемпіонів дав можливість відпочити провідним виконавцям свого клубу. У запасі розпочали матч Генріх Мхітарян, Андрій П'ятов, Фернандіньо та незмінний капітан команди Даріон Срна.  Наставник "Оболоні", розуміючи всю складність ситуації, випустив на поле свій самий бойовий склад.

Протягом всього матчу "Оболонь" не поступалася господарям поля. Команда Ковальця вигладала дуже впевнено, злагоджено грала у обороні, намагалася атакувати. Півтайму команди провели у центрі поля. Дуже багато фолили. На вістрі атаки "Шахтаря" дуже невиразно сьогодні зіграв Едуардо, який виглядав дуже мляво. Активним був Жадсон, який у цьому матчі грав з капітанською пов'язкою, але все, на що вистачило бразильця, так це на удар у стійку воріт Рибки. Було помітно, що "Шахтар" ще не оговтався від нокдауну, у який його відправила "Барселона".

У перерві Мірча Луческу зрозумів, що треба змінювати гру і випустив на поле Срну і Мхітраяна. Даріо відіграв лише десять хвилин, після чого потягнув м'яз і попросив заміну. Мхітарян запам'ятався лише тим, що постійно в обороні фолив проти нападників гостей.  Трохи пізніше у епізоді, коли Кобін виходив на ворота гостей, Рибка отримав ушкодження. І замість нього місце у воротах гостей зайняв молодий і недосвідчений Березовський. Який дуже впевнено відстояв той відрізок часу, який залишився.

Потім арбітр вилучив Панаса, який забив після свистка ніби-то з положення поза грою. Але вилучення ніяк не вплинуло на загальний малюнок гри. "Оболонь" дуже впевнено виглядала у захисті, при цьому гравці "умудрялися" небезпечно контратакувати. Ну а гол, який  Кучеренко забив зі стандарту, не інакше як футбольним шедевром назвати неможна. У фірмовому стилі Девіда Бекхема гравець обвів стінку і спрямував шкіряну кулю у верхній кут воріт Худжамова.

І після цього "гірники" панічно побігли вперед. І як не гнали їх трибуни напівпорожнього донецького стадіону, як не намагалися підбадьорити і зарядити на успіх коментатори телеканалу "Футбол" - все марно. "Шахтар" йшов великими силами, при цьому залишаючи вільною центральну зону. Чим і могли скористатися гравці "Оболоні".  Просто вже не вистачало гостям ні сил, ні техніки...

"Оболонь" вдруге у цьому сезоні відібрала очки у "Шахтаря". Ще й зробила те, що не вдавалося досі жодній із українських команд - перемогла на "Донбас Арені". Команда виглядала дуже пристойно, показала непоганий відкритий футбол. Зі стовідсотковою впевненістю можна стверджувати, що команда на правильному шляху.

Ну а на донецький "Шахтар" тепер чекає друга зустріч із "Барселоною". І для Луческу дуже важливо щось змінити у грі своєї команди, адже якщо команда гратиме проти Мессі і компанії так само як сьогодні, то каталонці гарантовано будуть другими, хто повезе з Донецька перемогу.

Коментарі ()