Головне

Прем'єр-ліга. "Металург" З - "Динамо" 1:1. Тур, коли сенсація за сенсацією

10.04.2011 16:17 565 0
Прем'єр-ліга. "Металург" З - "Динамо" 1:1. Тур, коли сенсація за сенсацією

У матчі одного з лідерів проти відвертого аутсайдера завжди є беззаперечний фаворит. Особливо, якщо аутсайдер за 23 тури набрав лише 11 очок. Проте бувають випадки, коли фаворит втрачає очки. Так сталося у грі "Металурга" із "Шахтарем" у липні минулого року. Хоча тоді була зовсім інша ситуація, адже то був тільки другий тур.

Запоріжці, як і у першому колі, мали зіграти з "Динамо" напередодні поєдинку киян у Лізі Європи. П'ять місяців тому "синьо-білі" перед стартом у другому для себе єврокубку забили "Металургу" двічі, не пропустивши у свої ворота. А потім була нічия на власному полі з білоруським БАТЕ (2:2). Тепер кияни грали у Запоріжжі, у гостях їм доведеться провести і матч-відповідь із "Брагою".

Гра показала, що напівдруга команда "Динамо" не може переграти основу запоріжців. Так само, як і наполовину дублюючий склад донецького "Шахтаря" не зміг здолати київську "Оболонь". З тією різницею, що донеччани гол пропустили наприкінці поєдинку, а кияни - першого тайму. Тобто у Сьоміна була перерва, а потім ще 45 хвилин, щоб налаштувати гравців і випустити кількох лідерів.

Юрій Павлович і випустив - Мілевського та Ярмоленка, згодом Гусєва. "Динамо" вже на 20 секунді другої половини рахунок зрівняло. Потім мало ще нагоди на взяття воріт. Але вже звилин за 15 до завершення матчу кияни ледве бігали по полю. Алієв і Мілевський закінчували пішки пересуваючись по полю.

Також упало в око, що "динамівці" дуже нервували через результат. Більше немає чим пояснити жовті картки Мілевського, Ярмоленка й Алієва. А "Металург" захищався впевнено, за нагоди йшов у контратаку, хоча так нічого і не створив. Але це аж ніяк не применшує заслуги запорізького клубу - нічия закономірна.

Варто пригадати епізод на 27-ій хвилині. "Металург" забив, але боковий арбітр зафіксував положення поза грою. Оффсайд ніби мінімальний був. Та є запитання до головного рефері, який вчасно не помітив свого колегу, дав завершити атаку, і тільки Шовковському вдалося привернути увагу Віталія Романова.

Нічого хорошого "Динамо" у цьому матчі не показало. Звичайно, можна нарікнути на важку гру Ліги Європи проти "Браги", яка відбулася кілька днів тому. Водночас у світлі матчу-відповіді з тими ж португальцями стає відверто моторошно за підсумковий успіх підопічних Сьоміна. Та і у чемпіонаті відстань від "Металіста" вже складає всього-навсього три очки. А у запоріжців однак майже не залишається шансів на збереження місця у Прем'єр-лізі.

Коментарі ()