Українська правда

В УПЛ думають, що "Металіст" не порушував ліміт на легіонерів у матчі з "Карпатами"

Сергей Шемшученко — 3 травня 2011, 14:47

Харківський "Металіст" не порушував регламент чемпіонату України в частині, що стосується ліміту на легіонерів. Таку думку висловив голова дисциплінарного комітету Прем`єр-Ліги Максим Бондарєв.

"Ми отримали офіційний лист від "Карпат" з проханням розібратися в цій ситуації. За нашою інформацією, воротар харків'ян отримав громадянство до того, як норма, на яку спираються у своєму листі "Карпати", набула чинності. Виходячи з наявних фактів, а також відповідних норм регламенту, порушень з боку "Металіста" немає. Але остаточне рішення треба чекати у вівторок увечері, коли ми вивчимо усі документи", - цитує Бондарєва championat.ru.

Нагадаємо, що згідно версії "Карпат", починаючи з 46-ої хвилини матчу "Металіст" - "Карпати" у складі господарів поля знаходилося відразу 8 гравців, що підпадають під визначення "легіонер", тоді як згідно з діючим регламентом змагань на полі одночасно можуть знаходитися не більше 7 іноземців.

Усе питання в статусу сербського голкіпера харків'ян Володимира Дишленковича, який у березні минулого року отримав українське громадянство, і бразильського півзахисника "Металіста" Едмара, який українцем став цього року. Обидва футболісти згідно з новою нормою регламенту не зіграли 30 відсотків матчів за збірну України.