Українська правда

Грозний: У наступному сезоні "Динамо" боротиметься за "золото"

Сергей Шемшученко — 13 травня 2011, 10:55

Провал, котрий спіткав київське "Динамо" у цьому сезоні, вже наступного року буде подоланий і кияни знову будуть реальними конкурентами донецького "Шахтаря".

Про це кореспонденту газети "Команда" заявив відомий український тренер В'ячеслав Грозний.

Чому у "Шахтарю" солідний очковий відрив у чемпіонаті? Подібна ситуація для мене також дивовижна. У чому динамівці поступаються "гірникам"? Може бути, тільки в дистанційній стратегії ... А може, травми провідних виконавців, таких, як Олександр Шовковський, позначилися", - вважає фахівець.

"Крім того, згадайте, скільки працює в "Шахтарі" Мірча Луческу - вже сім років. У "Динамо" після Лобановського змінилося вже багато наставників, своїх та іноземних", - каже Грозний.

"І якщо у Валерія Газзаєва з роботою в Києві не склалося, то у Юрія Сьоміна, думаю, все вийде - він відчуває себе тут комфортно. У наступному сезоні, впевнений, всі побачать більше сильне "Динамо" і боротьба з "Шахтарем" за золото буде набагато жорсткіше", - сподівається тренер.

Також, на його думку, у "Динамо" - так само як і в "Шахтаря" - коротка лава запасних і недолік якісних виконавців.

"Втрата двох-трьох основних гравців приводила до втрати очок. Плюс ще один важливий нюанс: одні й ті ж футболісти під керівництвом різних наставників виступають по-різному. Взяти, приміром, Олега Гусєва", - навів приклад Грозний.

"Упевнений, у динамівському таборі цього літа варто чекати хорошої селекції, адже в столичній команді всі, починаючи з гравців і закінчуючи керівництвом, не задоволені сезоном", - переконаний він.

"Щоправда, у "біло-синіх" є ще можливість завоювати Кубок України. Проте все одно, думаю, столичний гранд придбає низку серйозних виконавців", - резюмував він.