Українська правда

Прем'єр-Ліга. "Дніпро" продовжує вірити в "бронзу"

Сергей Шемшученко — 15 травня 2011, 21:45

Турнірне становище обох суперників напередодні поєдинку, попри різні задачі, було достатньо схожим. Обидва виступали у ролі тих, хто наздоганяє ("Дніпро" йшов впритул до "Металіста", "Арсенал" же прагнув обійти "Ворсклу"); обидва навіть у випадку стовідсоткового результату в двох останніх матчах мусили б чекати на помилки суперників; для обох втрата очок на полі "Дніпро-Арени" означала вибування з гонки.

Тож ніяких проблем із мотивацією у суперників виникнути не мало. Натомість проблеми виникли, традиційно для цих команд, з підбором виконавців: гості досі не можуть розраховувати на таких ключових гравців, як Мазілу, Симоненко та Закарлюка, пропустив матч Ролан Гусєв; "Дніпро" ж, на додачу до травмованих раніше, втратив після матчу у Донецьку Селезньова та Коноплянку, не виявилося у заявці і капітана - Андрія Русола. Та наставники команд цієї весни вже звикли, що їм доводиться кожного матчу тасувати склади, а тому трагедії з цього робити їм не варто було.

Вирішення своїх задач "Дніпро" відкладати надовго не став. Господарі з перших секунд заволоділи ініціативою і вже на шостій хвилині розпечатали ворота "канонірів". З правого флангу було виконано хороший навіс до штрафного майданчика, і Сергій Назаренко, який замінив в основі Коноплянку, випередив свого суперника, пробивши головою в дальній кут з відскоком від землі - Погорілий лише розвів руками.

На цьому "Дніпро" зупинятися не став, продовжуючи тиск на ворота "Арсеналу". За півтайму двічі шукав щастя дальніми ударами Сергій Кравченко, одного разу ледь не зрізав м'яча у власні ворота Шершун.

Та згодом гра заспокоїлася. Єдиний реальний момент у "Арсенала" до перерви мав Самодін, коли після рикошету від Інкума Сергій міг пробивати в ближній кут повз Лаштувку. Але обробити м'яч росіянин не встиг, і воротар "Дніпра" не дав завдати удару. В інших епізодах оборона господарів діяла надійно.

Не змінився малюнок гри і по перерві. "Дніпро" й надалі рідко випускав "канонірів" з їхньої половини поля, тиснучи на ворота Погорілого. І хоч до дійсно небезпечних моментів справа вже не доходила, але і переживати за 3 очки господарі не дозволили. Лише в останні хвилин десять гості спробували організувати щось на зразок фінального штурму, але там, де давали слабину оборонці, надійно діяв Лаштувка.

Цим матчем "Арсенал" сезон де-факто завершив - відстань до шостого місця вже за межами навіть теоретичних шансів. "Дніпро" ж вирушає на "Донбас-Арену", ще вірячи у можливість здобути бронзу. Та для цього необхідно не лише перемагати немотивований "Шахтар", але і сподіватися на те, що Сергій Ковалець налаштує свою "Оболонь" дати бій команді свого вчителя - Мирона Маркевича.

"Дніпро" - "Арсенал" 1:0 (1:0)

Гол: 1:0 - Назаренко (6)

"Дніпро": Лаштувка, Інкум, Кравченко, Мандзюк, Джуліано, Чеберячко, Денисов (Феррейра, 88), Гладкий, Назаренко (Бабенко, 87), Ротань, Шахов (Льопа, 71)

"Арсенал": Погорілий, Шершун, Шоава (Хомін, 21), Міколюнас, Шацьких (Кобахідзе, 59), Богданов, Самодін, Аржанов (Ковпак, 63), Польовий, Грицай, Єщенко.

Попередження: Грицай (23), Назаренко (46), Ротань (65), Шахов (68)