Українська правда

ФІФА може провести перевибори країни, що прийматиме ЧС-2022

Сергей Шемшученко — 19 травня 2011, 21:46

Президент ФІФА Зепп Блаттер не виключає, що очолювана ним організація проведе повторне голосування по виборах країни-господині чемпіонату світу-2022.

Він заявив, що інформатор, що стоїть за твердженнями, що два члени ФІФА отримали хабара в обмін на свої голоси, погодився особисто прибути до штаб -квартиру ФІФА в Цюріху, щоб пред'явити відповідні докази.

Нагадаємо, що 10 травня на засіданні комітету з культури і спорту в Палаті Громад британського парламенту авторитетним виданням The Sunday Times були представлені свідчення того, що віце-президент ФІФА Ісса Хайат (Камерун) і Жак Анумо (Кот д'Івуар) отримали від оргкомітету Катару по 1,5 млн доларів кожен в обмін на голоси на користь заявки цієї близькосхідної країни, яка, нагадаємо, отримала право провести ЧС-2022.

Обидва згаданих чиновника звинувачення спростовують, однак, як підтвердив сьогодні Зепп Блаттер, видання дало згоду на те, щоб та особа, яка працювала в оргкомітеті заявки Катару і передала компрометуючу інформацію, особисто прибуло до Цюріха для свідчень.

"Перевибори? Ця ідея вже циркулює в світі, і це не може не турбувати. Але давайте будемо йти поступово. Зараз ми з великим нетерпінням очікуємо цих свідоцтв чи їх відсутності, що дозволить нам зробити адекватні кроки", - наголосив він.

Крім того, Блаттер підтвердив, що як і раніше перебуває в очікуванні свідчень тверджень колишнього голови FA лорда Трісмана про "неналежне і неетичне" поведінці чотирьох інших членів виконкому ФІФА - Джека Ворнера, Ніколаса Леоса, Рікардо Тейшейри та Вораві Макуді.

Всі вони, як стверджує лорд Трісман, намагалися добитися отримання того чи іншого винагороди в обмін на свої голоси при виборі країни-господарки ЧС-2018.

За словами Блаттера, вся ця процедура не може бути завершена за 11 днів, які залишилися до початку конгресу ФІФА, але до 27 травня треба буде дізнатися, чи є ці твердження вірними, або, що доказів немає, пише euro-football.ru.