Головне

"Донбас порожняк не гонить" або золотий дубль "Шахтаря"

25.05.2011 22:20 1003 0
"Донбас порожняк не гонить" або золотий дубль "Шахтаря"

Як казав ще років з дев`ять тому Віктор Федорович: Донбас порожняк не гонить. І, справді, в сезоні 2010/2011 команда Ріната Ахметова за базар відповіла. Спочатку був досить переконливо виграний чемпіонат України, а вже в середу "гірники" виграли Кубок України, без особливих проблем здолавши київське "Динамо".

Реваншу за чемпіонат у підопічних Юрія Сьоміна не вийшло. Навпаки, Мірча Луческу помстився Сьоміну за поразку в матчі в Києві в рамках чемпіонату три тижні тому.

Для Сьоміна гра з "Шахтарем" на Кубок України мала стати його самоствердженням на посаді головного тренера київського "Динамо". Втім не вийшло, знову переміг Луческу, причому заслужено.

До фіналу, який проходив в Сумах, підтяглися не тільки вболівальники обох команд, але й насильніші гравці обох команд. Сил ніхто не шкодував, як і емоцій у самій грі. Матч видався нервовим, багатим на фоли і відтого не таким видовищним, але напруженим.

У першому таймі "Динамо" намагалося повторити свою гру в Києві з "Шахтарем". Не вийшло, фланги киян не працювали, центр не грав у відборі і не віддавав паси, а напад практично не бив по воротах. Але в цілому обидві команди провели рівний по грі перший тайм із закономірними нулями на табло.

У другій 45 хвилинці вже гра далася більше "Шахтарю". "Гості" були швидше, настирніше і цікавіше в атаці. "Динамо" доводилося більше часу оборонятися і шукати м`яч в центрі поля, оскільки там керував півзахист "гірників".

"Шахтар" же довго запрягав і поїхав на 64-й хвилині. Срна прострілив у штрафну, де Хачеріді злегка обійнявши як дівчину Адріано, дозволив тому відпасувати на Едуардо, який пробив у кут воріт Шовковського, який через спини власних захисників не бачив момент удару. Це вже 1:0.

Киянам не вистачало свіжості. Заміни в Сьоміна не пійшли. Зрозуміло, це і про Бетао й Алієва. Напрошувалася заміна ще на хвилині 60-й Ярмоленка, але тренер "Динамо" вирішив, що ситуація під контролем

"Динамо" відразу не зуміло перебудувати свою гру, але допоміг Едуардо, який після потрапляння в офсайд забив після свистка, і від Швецова спочатку отримав другий "гірчичник" і автоматично червону картку. 

Мав шанс забити і врятувати гру для "Динамо" Мілевський, але після його удару м`яч влучив в штангу.

Через кілька хвилин суддя урівняв склади. Бетао, який увійшов у гру в другому таймі, легко заробив дві жовті картки і залишив поле ще до фінального свистка.

Завершальні хвилини гри проходили під знаком вечора шоу-рестлінга. Футболісти штовхалися, матюкалися, але не билися. Мілевський ледве не зчинив бійку, коли на ньому правила порушив Срна. Причому зробив це хорват, якось по доброму, а не так як він це робить завжди. Мілевський цього також не зрозумів і пішов з кулами вперед. Варто Артему пояснити, що після бою руками не махають, а після 0:2 тим паче.

Поставив крапку в цій грі Адріано. Срна на правому фланзі легко обікрав Попова, пішов пас п`ятою на Тейшейру, який вже відкотив під удар Адріано, і той розстріляв ворота Шовковського.

Окрім штовханини наприкінці матчу "Динамо" в цій грі "Шахтарю" нічим не відповіло. Після гри на поле висипали з півсотні гравців і працівників "Шахтаря", які разом з Ахметовим стрибали по полю і святкували виграш трофея. "Динамо" ж навіть не вийшло на нагородження срібними медалями.

Коментарі ()