Українська правда

Команда "Динамо": "Нам соромно за такого "динамівця", як Олег Саленко"

Сергей Шемшученко — 26 травня 2011, 21:50

Київському "Динамо" соромно на Олега Саленка, який свого часу грав за киян.

Відповідна заява була розміщена капітаном команди Олександром Шовковським від імені свієї команди на офіційному сайті клубу.

"Ми живемо у вільній країні, де кожен має право вільно висловлювати свою думку. Тому ми нормально сприймаємо критику на адресу гри команди "Динамо", яка періодично з'являється у засобах масової інформації. Ця критика далеко не завжди буває справедливою, але відповідати на несправедливі, на нашу думку, звинувачення ми намагаємося своєю грою на футбольному полі.

На жаль, у гонитві за сенсаціями засоби масової інформації не завжди розбірливо підходять до відбору футбольних "експертів". Одним з таких "експертів" вважає себе колишній футболіст Олег Саленко, який грав свого часу за "Динамо". Саленко має право говорити все, що він хоче, але він не має права звинувачувати одну зі своїх колишніх команд у нечесній грі.

Саме це він зробив в одній з телепередач у минулий понеділок, заявивши, що сумнівається у чесності результату матчу чемпіонату України, проведеного "Динамо" у Маріуполі. Як доказ своїх слів, Саленко сказав, що сам неодноразово "здавав" ігри і добре знає, як це робиться. Звичайно, він не уточнив, де, коли і кому він "здавав" гри.

Поряд зі свободою слова існує ще й відповідальність за свої слова. Ми хотіли б, щоб Олег Саленко усвідомив цю відповідальність і приніс футбольному клубу "Динамо", а також його численним уболівальникам вибачення за публічно висловлені звинувачення. В іншому випадку ми залишаємо за собою право звернутися до суду за захистом честі й гідності нашого клубу.

Нам соромно за такого "динамівця", - йдеться у заяві.