Українська правда

Яя Туре: Хочу почати тренувати в Україні чи Росії

Сергей Шемшученко — 28 травня 2011, 11:53

Півзахисник "Манчестер Сіті" Яя Туре зберіг добрі спогади від України і готовий повернутися до неї по закінченню виступів в футболі у якості гравця.

Про це сам футболіст повідомив "Спорт-Экспрессу".

"Про теперішній розвиток кар'єри мріяв навіть до Донецька, граючи у себе на батьківщині. У мене там залишилося багато друзів, як і у всіх інших місцях, де грав", - зізнався він.

"Дивлюся по телевізору чемпіонати Росії та України. Обожнюю футбол - і не пропускаю можливості дивитися його по максимуму. Тим більше, що й російський чемпіонат стає все цікавіше, і "Шахтар" з київським "Динамо" в Європі дуже себе проявили", - продовжив він.

"І до російського, і до українського футболу ставлюся дуже добре. А після того, як закінчу кар'єру гравця, дуже хочу стати тренером, і намагаюся зараз підмітити все, що стосується цієї професії. Так ось, мені здається, що почати тренерську кар'єру найкраще саме в Росії чи Україні", - переконаний Туре.

На думку івуарійця, уУ провідних країнах і клубах Західної Європи шансу йому спочатку, швидше за все, не дадуть, і "розбіг" туди має сенс робити саме в Україні чи Росії.

"Футбол перебуває тут вже на високому рівні. Так що, може, завершувати кар'єру гравця і починати тренерську буду саме у вас", - пообіцяв наостанок Туре.