Українська правда

Дискваліфікація Боснії і Герцеговіни скасована

Сергей Шемшученко — 30 травня 2011, 21:14

Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій оголосила про скасування дискваліфікації Футбольної федерації Боснії і Герцеговини (ФФБГ) з негайним вступом цього рішення в силу.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

ФФБГ виконала необхідну для анулювання дискваліфікації умову, затвердивши новий статут асоціації на засіданні генеральної асамблеї ФФБГ в Сараєво 26 травня. Відповідне підтвердження було отримано від генерального секретаря ФФБГ. Оскільки ФФБГ привела свій статут у відповідність до вимог ФІФА та УЄФА, підстав для її дискваліфікацію більше не існує.

Згідно із чинним статутом УЄФА, глава Європейського футбольного союзу Мішель Платіні закликав робочу групу УЄФА з надзвичайних ситуацій анулювати покарання боснійської федерації. Відповідне рішення з негайним вступом у силу робоча група прийняла на своєму засіданні в Лондоні 28 травня. Крім того, на сьогоднішній зустрічі в Цюріху Виконавчий комітет ФІФА також прийняв рішення про повернення ФФБГ до складу організації.

Отже, команди з Боснії та Герцеговини відтепер можуть вільно брати участь у товариських і офіційних матчах на рівні клубів і збірних. Це стосується і посадових осіб/представників ФФБГ, які знову можуть брати участь в будь-яких матчах або заходах, що проводяться під егідою УЄФА.