Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металург" Д 2:0. Донецьк святкує

07.05.2011 21:41 447 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металург" Д 2:0. Донецьк святкує

У сьогоднішньому донецькому дербі "Шахтар" впевнено переміг "Металург" і вшосте у своїй історії завоював титул чемпіона України. Завдяки голам Адріано і Срни "гірники" здобули три очки і стали недосяжними для переслідувачів.

Багато писати про цей матч нема сенсу. На полі сьогодні яскраво виглядала лише одна донецька команда - а саме "Шахтар". З перших і до останніх хвилин матчу "гірники" володіли ініціативою і грали у той футбол, в який хотіли.

Підопічні Луческу, який за матчем спостерігав з трибун "Донбас Арени", почали не дуже активно, контролювали м'яч, вбільшості проводячи свої атаки через Срну або Шевчука, які закидали м'яч у штрафний майданчик гостей. Ну а там вже Луіс Адріано, Жадсон і Коста намагалися відправити "шкіряний" у ворота Бандури.

Майже до закінчення першого тайму "гірникам" не вдавалося пробити оборону "Металурга", який оборонявся всіма силами і зрідка переходив центральну лінію поля. А на 43-й хвилині Шевчук зробив черговий класний простріл у штрафний майданчик, де Адріано випередив захисників і голкіпера і вивів свою команду вперед.

У другому таймі малюнок гри не змінився. "Гірники" намагалися дотиснути суперника, але "Металург" з усіх сил відбивався. Луческу почав завбачливо робити заміни напередодні кубкового матчу проти "Дніпра" - на полі з'явились Мхітарян, Едуардо та Тейшейра. Було пару моментів, коли "гірники" "загравалися" і Аді мав можливість пробити по воротах, але не інакше як "напівмоментами" ці удари назвати не можна. Андрій П'ятов у цьому матчі більше відпочивав, ніж приймав безпосередню участь.

На 84-й хвилині все той же Аді вкотре порушив правила проти Ракицького і арбітр призначив штрафний удар. Метрів з тридцяти Даріо Срна обвів стіночку і спрямував м'яч у верхній лівий кут воріт голкіпера суперника. Всі питання про цьогорічного чемпіона було знято.

...Зрозуміло, що "Металург" зараз переживає не найкращі часи, пов'язані з відставкою головного тренера після поразки від "Арсенала". Але ж команда хоче виступати у Лізі Європи і продовжує боротьбу за місце, яке дозволить це зробити. А по сьогоднішній грі склалося враження, що гравці вийшовши на поле вже були впевнені у тому, що програють. Тому, як це не сумно,  але клуб ще не готовий представляти Україну на євроарені.

Коментарі ()