Головне

З новою емблемою - нові перемоги. "Динамо" взяло Суперкубок

05.07.2011 23:00 1481 0
З новою емблемою - нові перемоги. "Динамо" взяло Суперкубок

Київське "Динамо" виграло восьмий розіграш Суперкубку України. І вчетверте з цих п'яти перемог "біло-сині" виявилися сильнішими на "помаранчево-чорний" "Шахтар". А для донеччан це вже четверта поразка у боротьбі за об'єднаний трофей українського футболу.

До речі, дещо відхилимося від самого матчу та відзначимо кілька моментів. Якщо всі вже звикли до того, що "Шахтар" взяв курс на бразильський ринок, то у це міжсезоння інші команди також показали свої пріорітети. "Металіст" можна називати "аргентинським", адже клуб поповнився черговим футболістом з цієї частини Латинської Америки. Окрім того, за повідомленнями ЗМІ, харків'яни готують трансфер двох гравців "Рівер Плейта". "Дніпро" та "Карпати" у цьому плані є "іспанськими". З "дніпрянами" все зрозуміло - там тренер іспанець Хуанде Рамос, от вибір львів'ян шукати талантів у Сегунді пояснити поки важко. Що ж до "Динамо", то після підписання Аруни цей клуб остаточно став "французьким". А ще ж кияни хочуть і Брауна Ідейє із "Сошо".

Повертаємося до двобою, який цього разу, якщо вірити прес-службі Прем'єр-ліги, був доступний уболівальникам в Ізраїлі, Чехії, Польщі, Вірменії, Росії, Китаї, Угорщині, Румунії та країнах колишньої Югославії. Непогана аудиторія, правда? Кілька слів про букмекерів. Відвертим фаворитом був "Шахтар". Дуже відвертим - на "гірників" ставили у середньому 1.9 до 1, а на "біло-синіх" 4.3 до 1. Все-таки дався в знаки провальний минулий сезон киян.

Початок гри жвавіше провели "динамівці". Уже на 40-ій секунді новачок команди Аруна завдав удару, але неточно. Такі удари він час від часу повторював - також неточно. А вже на 5-ій хвилині Юрій Вакс призначив пенальті у ворота "Шахтаря". Дещо провалився Срна, який у першому таймі не дуже хотів відпрацьовувати у захисті, Єрьоменко віддав на Ярмоленка, якого збив Ракицький. 11-метровий фактично запитань не мав, бо посперечатися з арбітром побігли тільки сам Ярослав і... Срна. Яка ж сварка без нього?.. Гусєв П'ятова пробив - 0:1.

Не пройшло і десяти хвилин, як рахунок став нічийним. "Динамо" відійшло назад, не йдучи вперед великими силами. "Гірники" ініціативу, звичайно, перехопили. Попов помилився біля власного штрафного майданчика, Мхітарян заробив кутовий. Даріо подав у центр штрафного майданчика, де зовсім вільним був Фернандіньо, який і примусив капітулювати Шовковського. Що варто відзначити у цьому моменті, так це гру Адріано, який забрав на себе відразу двох захисників; ну і гра капітана номінальних гостей залишила бажати кращого - такий удар СаШо просто зобов'язаний був відбивати. Замість цього Олександр пропустив м'яч повз руки!

"Шахтар" продовжував атакувати. Але, як буває у футболі, забила зовсім інша команда. Гусєв навісив зі штрафного точнісінько на голову Діакате, який переправив м'яч у сітку воріт. Таким вийшло повернення Папе у київський клуб. Святкував це взяття воріт сенегалець досить принципово, показуючи великий палець Сьоміну, що і не дивно.

Підопічні Юрія Павловича знову відійшли ближче до свого майданчика. Було видно, що для Сьоміна цей титул був потрібний. Не те щоб стілець під російським фахівцем хитався, але Ігор Суркіс задумався б. На годину, та задумався б! А так, скільки б коментатор на "Інтері" не кричав, що "Шахтар" пробачає свого суперника, кияни відіграли у захисті досить дисципліновано - проблеми у Юссуфа з Діакате були тільки на початку матчу.

Апогеєм двобою стала остання десятихвилинка. Луческу, звичайно, погнав своїх гравців уперед. Атакувати у "помаранчево-чорних" виходило гостро, проте навіть вихід Селезньова не додав ударів. Якщо ж такі удари і були, то оборонці "Динамо" стелилися у підкатах, блокуючи всі намагання. Згодом одна з контратак киян завершилася голом. Ярмоленко довгим пасом знайшов Єрьоменка, який тонко головою відпасував на хід Мілевському. Помилка П'ятова, який пропустив м'яч під руками, і Артем бурхливо почав святкувати перемогу.

У донеччан був шанс загострити гру на 92-ій хвилині, але тут надійно зіграв Шовковський. Олександр виграв дуель у Тейшейри. Водночас "Динамо" довели матч до перемоги.

Не сподобалася поведінка прихильників "Шахтаря", які після пропущеного третього м'яча масово залишили стадіон. Завершувати гру командам довелося за напівпорожніх трибун. Гравці ж киян були дуже задоволені першому за два роки трофею.

Коментарі ()