Головне

Прем'єр-ліга. Донецьке дербі знову за "гірниками"

16.07.2011 21:24 1050 0
Прем'єр-ліга. Донецьке дербі знову за "гірниками"

"Металург" уже внадцяте не зумів протистояти іншому донецькому клубові та гранду українського футболу - "Шахтарю". До цього команди відіграли 28 поєдинків, у яких тільки двічі "металургам" вдавалося відібрати у "гірників" очки - дві нічиї у 2006 та 2008 роках.

Підопічні Луческу з перших же хвилин почали пресингувати суперника, бити здалеку та навішувати з флангів. Вперше господарі оговталися на 10-ій хвилині, коли дійшли до штрафного майданчика гостей. Проте створити щось поблизу воріт Рибки їм під силу не було. Потурбувати воротаря "Шахтаря" "металурги" змогли у середині тайму. Спочатку Чечер не встиг пробити після подачі з кутового, а згодом сам Олександр добре зіграв на виході.

За кілька хвилин "Шахтар" забив. Боковий арбітр показав, що сталося це з положення поза гри. А як показав повтор, ніякого оффсайду в Адріано не було. Погодьтеся, нечасто наші судді не зараховують гол команди Ахметова. Особливо той, який забитий за всіма правилами.

"Шахтарі" і надалі гнули свою лінію. Водночас "Металургу" вдалося дещо вирівняти гру. І от, коли до завершення тайму залишалися лічені секунди, гості провели контратаку. Воловик сфолив поблизу штрафної, а Срна переграв Бандуру метрів з вісімнадцяти.

Другий тайм, незважаючи на той факт, що сонце зайшло та температура стала меншою, команди розпочали в'яло. Підопічні Луческу навіть уперед великими силами не йшли, що було помітно особливо під час стандартів. Фактично все вирішилося на 66-ій хвилині, коли Вілліан змістився з флангу та точно поцілив у дальній кут.

Далі були заміни. Поблизу воріт Рибки можна пригадати вихід Соареса, та воротар ногою відбив м'яч. А у коменсований час Казарян пробив - Рибка був на місці. Водночас "Шахтар" міг робити рахунок розгромним, проте не вистачало точності у завершальній фазі. Один Мхітарян міг робити дубль, але бив повз.

Коментарі ()