Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" тепер має ІДЕЙє проти схем Ковальця

22.07.2011 22:18 1232 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" тепер має ІДЕЙє проти схем Ковальця

Поєдинок "Динамо" проти "Оболоні" мав принциповий статус. "Пивовари" минулого сезону не дозволили переграти себе ані киянам, ані донецькому "Шахтарю", тому у грандів був чималий зуб на футболістів з півночі Києва. "Гірники" вже свою злість показали, розгромивши "зелено-білих" у першому турі у Донецьку 4:0. Тепер черга була за "динамівцями".

Окрім того, "Динамо" у будь-якому разі потрібна була перемога, бо "Шахтар" уже після двох турів мав перевагу у два очки, одноосібно очоливши турнірну таблицю. Не менше хотіли взяти хоча б один пункт і підопічні Ковальця, адже стартували вони з двох поразок. Тому матч міг цілком виправдати назву "дербі".

"Динамо" загалом провели гру аналогічно до поєдинку в Олександрії. У першому таймі, звичайно, господарі мали перевагу, але мова про те, щоб кров із носу взяти ворота Березовського, не йшла. Велика кількість кутових так і залишилася нереалізованою. Також підопічні Сьоміна п'ять разів потрапляли у положення поза грою.

Зазначимо, що "оболонці" не поступилися "динамівцям" в ударах у першій половині. Проти восьми у господарів гості відповіли сімома. От тільки потурбувати Шовковського їм так і не судилося.

У другому таймі "Оболоні" вистачило на двадцять хвилин. Особливої гостроти "біло-синім" попереду додав вихід після перерви Олега Гусєва. Той з перших хвилин загострив гру в атаці. Перший гол стався на 68-ій хвилині, другий - на 77-ій. Обидва однакові. Ідейє та Хачеріді відгукнулися на подачі зі штрафного з лівого флангу. І якщо у першому випадку оффсайду не було, то у другому, здається, Євген був ближче до воріт, аніж захисник.

Хотілося було покритикувати гру Єрьоменка, але після його результативних двох пасів уже язик і не повертається. Однак, Роман ще поки далекий від своєї оптимальної форми, яка була у нього наприкінці минулого сезону.

Далі за справу взявся Ярмоленко. Спочатку віддав точну передачу на голову Брауну, а потім і на ногу Гусєву. Ну і звичайно не можна не виділити феноменальний прихід у "Динамо" Ідейє. Чотири м'ячі у двох матчах! До того ж не забуваємо про гольову передачу на Ярмоленка в Олександрії. Киянам від того дуже добре, а от хто має побоюватися, так це "Рубін", з яким "біло-синім" грати у вівторок.

Сьомін вгадав, залишивши у резерві Мілевського й Алієва. Його підопічні впоралися і без них. А відпочинок Артему й Олександру не завадить. До того ж по півтайму відіграли Гусєв і Вукоєвіч, на рахунку Шевченка - майже півгодини. Таким чином, Юрій Павлович дав відпочити лідерам і здобув велику перемогу у дербі. Малою кров'ю, так би мовити.

За "Оболонь" дещо прикро. Команда ніби і показує рівень футболу, який відповідає середині таблиці, як мінімум, але здобути очки поки не може. Хоча і календар вийшов у "пивоварів" складним - у перших трьом турах вони грали з представниками України у єврокубках. Матимемо надію, що надалі ситуація зміниться на краще для Ковальця та його футболістів.

Коментарі ()