Українська правда

ФК "Карпати": "Зрив трансляції - провина каналу "2+2"

Сергей Шемшученко — 29 липня 2011, 18:30

ФК "Карпати" спростував інформацію про те, що причиною зриву трансляції матчу із "Сент-Патрікс" стали підвищені фінансові вимоги з боку керівництва львівського клубу.

Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на клубному сайті.

"ФК "Карпати" не висував жодних вимог до телеканалу-транслятора "2+2. Телеканал сам запропонував клубу придбати права на даний поєдинок, назвавши ціну. ФК "Карпати" одразу, не піднімаючи ціни, погодився на дані умови, підписавши відповідний договір. Підписану клубом угоду було надіслано факсом у четвер о 18:46. Тож інформація про те, що ФК "Карпати" за дві години до матчу начебто підняв ціну за права на трансляцію, це відверта брехня.

Неправдою є і те, що, мовляв, ресурси телеканалу "2+2" були задіяні під час організації прямої трансляції. Насправді всю організацію трансляції забезпечувала компанія "Телеміст-Н", що є партнером ФК "Карпати", причому навіть попри те, що канал-транслятор не підписав з даною компанією договору на організацію трансляції. Виходить, працівники «Телеміст-Н» мали працювати безкоштовно, і так само безоплатно мав використовуватися технічний ресурс компанії? ФК "Карпати" абсолютно незрозуміла така поведінка керівництва телеканалу, і тим паче подальші перекладання вини за зрив прямої трансляції з хворої голови на здорову.

ФК "Карпати" власним коштом оплатить роботу працівників компанії "Телеміст-Н", котрі фактично стали заручниками непрофесіоналізму менеджменту телеканалу "2+2", як, власне, і телеглядачі, котрі з цієї ж причини не змогли переглянути анонсовану каналом пряму трансляцію поєдинку. Однак повторюємо: жодної вини ФК "Карпати" у тому, що трансляція не відбулася, не має. Клуб зробив усе можливе, аби поєдинок 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи "Карпати" - "Сент-Патрікс" (Ірландія) побачили українські глядачі. Провина за зрив телетрансляції лежить виключно на керівництві каналу "2+2", - йдеться у заяві.