Головне

"Динамо" є найпопулярнішим клубом України

07.07.2011 14:36 154 0

Найбільшою популярністю серед футбольних клубів України користується київське "Динамо" .

Такий підсумок принесло опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), який провів всеукраїнське опитування громадської думки, пише "Корреспондент".

Методом інтерв'ю було опитано 2040 респондентів старше 18 років, що мешкають в усіх областях України і в Криму.

У ході опитування респондентам ставилося запитання про те, чи є вони футбольними уболівальниками, після чого ставилися питання про їх клубних симпатіях в українському футболі, повідомляє прес-служба КМІС.

На питання "Виберіть із списку клуб, який Ви підтримуєте більше, коли він грає в Чемпіонаті України" були отримані такі відповіді: "Динамо" (Київ) обрали 40% опитаних респондентів, "Шахтар" (Донецьк) - 30%, "Карпати" (Львів) підтримують 7% опитаних, "Дніпро" (Дніпропетровськ) - 5%, "Металіст" (Харків) - 4%, "Чорноморець" (Одеса) - 3%, "Волинь" (Луцьк) - 2%. "Зоря" (Луганськ) і "Ворскла" (Полтава) отримали 1% підтримки.

За регіональним розподілом: "Динамо" має найбільшу підтримку в центральному (70%) та західному (45%) регіонах. У південному регіоні цей клуб підтримують 34% опитаних, у східному - 8%. "Шахтар" має найбільшу підтримку у східному (68%) і південному (24%) регіонах. У центральному регіоні його підтримали 19% опитаних, у західному - 13%. "Карпати" мають підтримку практично тільки в західному регіоні (25%), та 1% - в центральному, "Дніпро" підтримують 19% в південному регіоні і 0,5% - центральному, "Металіст" - 17% підтримки в східному та 0,5% у центральному, "Чорноморець" - 10% в південному і 1% - в західному регіонах.

На питання "Виберіть із списку український клуб, що Ви підтримуєте більше, коли він грає в єврокубках" були отримані такі відповіді: "Динамо" вибрали 47% опитаних респондентів, "Шахтар" - 36%, "Карпати" - 4%, "Дніпро" -3%, "Чорноморець" і "Металіст" - по 2% і "Ворскла" - 1% опитаних.

За регіональним розподілом: "Динамо" має найбільшу підтримку в центральному (73%) та західному (62%) регіонах. У південному регіоні його підтримують 39%, у східному - 11% опитаних. "Шахтар" має найбільшу підтримку у східному (77%) і південному (32%) регіонах. У центральному та західному регіонах його підтримали 19% опитаних. "Карпати" мають найбільшу підтримку в західному регіоні (14%), і по 1% в центральному та південному регіонах, "Дніпро" підтримують 12% в південному і 1% в західному регіоні, "Чорноморець" 9% підтримки в південному і по 1% в центральному та західному регіонах , "Металіст" - 9% у східному та 0,5% в центральному регіонах, !Ворскла" - 4% підтримки в центральному регіоні.

Коментарі ()