Головне

Прем'єр-ліга. "Гірники" з третьої спроби ставлять "пивоварів" на місце. ВІДЕО

10.07.2011 21:54 341 0
Прем'єр-ліга. "Гірники" з третьої спроби ставлять "пивоварів" на місце. ВІДЕО

Відома мудрість стверджує: те, що трапилося одного разу - випадковість; те, що трапилося двічі - збіг; те, що трапилося тричі - закономірність. Коли минулої осені "пивовари" у Києві здобули перемогу над "гірниками", інакше, як випадковістю, ніхто це не називав. Але, коли навесні історія повторилася у Донецьку, це змусило задуматися: можливо, Сергій Ковалець справді винайшов дієвий рецепт успіху у поєдинках із "Шахтарем"? Підтвердити або спростувати цю гіпотезу мав поєдинок першого туру нового чемпіонату.

І за його результатом статусу закономірності вона так і не здобула. Мірча Луческу оновив склад порівняно з програним матчем Суперкубку, і заміни ці чудово спрацювали. Олександр Рибка, який вперше вийшов на поле у формі "Шахтаря", надійно захищав ворота від атак своїх недавніх партнерів, розгадуючи усі їхні награні комбінації. Інший дебютант, якщо можна так назвати Євгена Селезньова, також вдало зайшов у гру, вже на її початку знявши більшість питань щодо кінцевого результату. Дуже допоміг йому в цьому Фернандіньо, який видав йому чудову поперечну передачу з флангу повз оборонців і голкіпера. Кращому бомбардирові минулої першості лишалося лише розстріляти порожні ворота з кількох метрів.

Що лишалося робити "Оболоні"? Попередні її успіхи ґрунтувалися на самовідданій грі в обороні й очікуванні свого шансу. Тепер такий розклад вже не проходив. "Шахтар" розумів це і на деякий час збавив оберти. Гості спробували огризнутися, мали кілька напівмоментів, але нічого насправді гострого створити так і не змогли. І вже під кінець першого тайму "Шахтар" відчував себе цілком спокійно. За хвилину до перерви мав добивати рештки інтриги Вілліан, але спочатку чудово зреагував на його удар Березовський, а потім сам бразилець не зумів добити м’яча у площину воріт.

У другому таймі ряд замін провели обидва тренери. Але, якщо усі перестановки Мірчі Луческу спрацювали якнайкраще, то Ковалець гру команди посилити не зумів. Ба більше: Котенко, який у перерві змінив Ількова, і став винуватцем другого голу. "Оболонь" саме пішла у контратаку великими силами, але Іван обрізався на своїй половині поля, і уся група атаки «гірників» вивалилася в неприкриті тили "пивоварів". У результаті м’яч опинився у третього дебютанта донеччан Дентіньо, який з’явився на полі кілька хвилин тому, і той, обдуривши голкіпера, точно пробив у ближній кут.

Після цього "Оболонь" зовсім знітилася. Лише одного разу Григорій Баранець був близьким до успіху, але трохи повз ворота пройшов його удар. А от "Шахтар" на чужій половині поля робив, що хотів. Той же Дентіньо в штрафному майданчику пробивав "ножицями" - красиво, але неточно. Далі ще одна заміна Луческу – Мхітарян – довів рахунок до розгромного. А на останніх хвилинах, зовсім забувши про обережність, гірники взагалі влаштували повноцінний фінальний штурм, який призвів ще до двох взять воріт Березовського. І якщо перше, автором якого був Дентіньо, арбітри скасували, то у другому випадку спроба киян влаштувати суперникові "поза грою" провалилася через Сапая, якого невчасно звалила на газон судома. І хто ж забив четвертий гол? Третя заміна Луческу, Луїс Адріано.

От так і закінчилася казка про "Оболонь", грозу "Шахтаря". Так само безславно, як колись і почалася в часи першого їхнього матчу на "Донбас Арені". Хоча тяжким ударом для "пивоварів" цей результат стати не повинен, свої очки їм все ж треба брати у матчах не з чемпіоном, а з іншими суперниками. Ну а "гірники" можуть полегшено зітхнути: своєю грою вони принаймні на найближчий час реабілітувалися перед своїми вболівальниками. Якщо не за програш у вівторок, то принаймні за дві поразки минулого сезону.

Відео

Коментарі ()