Українська правда

Луческу: Буде зібраність - знову станемо тією командою, яку всі боялися

Сергей Шемшученко — 6 серпня 2011, 17:55

Донецький "Шахтар" почав чемпіонат непогано, але не на повних обертах, тому ставлення гравців до ігор має змінитися.

Про це сказав, аналізуючи нічию з київським "Арсеналом", тренер команди Мірча Луческу, повідомляє прес-служба клубу.

"У грі з "Арсеналом" в нас було дев'ять хороших контратак, які ми не реалізували. Бракувало останнього пасу, гравці були занадто розслабленими. Це й призвело до того, що суперник зрівняв рахунок", - почав він.

"А якби хоча б одну з цих атак ми реалізували, то гра б закінчилася. Суперники другий тайм грали з хорошим настроєм. На перший план вийшов фізичний стан", - продовжив наставник.

"Арсенал" провокував багато кутових, після яких виникали небезпечні моменти й у нас були певні труднощі, ми діяли непрофесійно, незібрано, несконцентровано", - визнав Луческу.

Тренер розповів, що в команді провели серйозний аналіз, і не лише цього матчу, а взагалі всіх ігрових моментів, і того, що "Шахтар" має робити і куди прагнути.

"Потрібно повертатися до тієї мобілізації, яка була минулого року. Без неї кроку вперед ми не зробимо. Можливо, концентрація відсутня ще й через те, що в нас занадто велика кількість гравців. Але якщо буде зібраність, якщо будуть грамотні дії, то ми знову станемо тією командою, яку всі боялися", - наголосив він.

Торкнувся Луческу і теми зустрічі у 5-му турі з одним із лідерів чемпіонату.

"Кривбас" знаходиться в групі лідерів і напевно цього заслужив. Чемпіонат України з кожним роком стає дедалі сильнішим - усі, хто робить інвестиції, природно, хочуть добитися результатів, чинять тиск на свої команди", - додав Луческу.

"Цей тиск, мабуть, і відбивається на результатах. Ви бачили, як радів президент "Арсенала", - це позитивний момент", - підбив підсумки румун.