Українська правда

Прем'єр-ліга. "Шахтар" посунув "Кривбас" у Лігу Європи

Сергей Шемшученко — 7 серпня 2011, 18:20

На "Донбас-Арені" сьогодні зустрічалися лідери турнірної таблиці. І якщо перебування у статусі лідера "Шахтаря" ні в кого не викликало здивування, то підопічні Юрія Максимова, які після чотирьох турів розділяли із "Ворсклою" друге лігочемпіонське місце, підігрівали ще більший інтерес до цього поєдинку.

Напередодні старту в Лізі чемпіонів перед Луческу стоїть завдання набрати якомога більше очок у боротьбі за чемпіонство. А невиразна нічия проти "Арсеналу" в минулому турі змушувала містера експерементувати зі складом. І Луческу це вдалося. Сергій Кривцов, який сьогодні проводив перший офіційний матч за "Шахтар" у нинішньому сезоні органічно влився у оборонну лінію "гірників" і у підсумку став найкращим гравцем поєдинку. А Селезньов, який нещодавно відновився від травми, став автором просто шедеврального гола у ворота суперника.

Із перших хвилин поєдинку команди включили високі швидкості. Вже на першій хвилині Лисенко завдав першого удару по воротах Рибки. Через хвилину вже Едуардо перед воротами гостей міг пробити, проте у останній момент захисник вибив м'яч. Суперники не збиралися ні в чому поступатися один одному. Юрій Макисмов обрав правильну тактику на гру. Криворіжці грали на котратаках, використовували фланги, а стандарти, які багато хто вважає "ахіллесовою п'ятою" донеччан, ледь не принесли бажаного результату.

Свій внесок у перемогу "гірників" зробив і арбітр Ігор Іщенко. Після удару Валєєва м'яч у штрафному майданчику рукою зупинив капітан донеччан Даріо Срна, проте рефері одинадцятиметрового не призначив. А "гірники" на останніх хвилинах зустрічі таки відкрили рахунок. Після скидки головою Едуардо, Селезньов у падінні через себе не залишив шансів Денисові Бойку. 1:0.

Другий м'яч гірники забили дуже швидко. На 47-й хвилині Вілліан віддав точно на вільного Шевчука і В'ячеслав спокійно пробив у дальній кут воріт. "Кривбас" після цього мав ще декілька моментів, але назвати їх стовідсотковими не можна. А от "Шахтар" після двох забитих голів розійшовся не на жарт. Знайшовши слабинку в оборонній ланці суперника (а саме на правому фланзі оборони, де після виходу Сердюка діяв Федорчук) "гірники" продовжили гостро атакувати. Але без голів. Ближче до закінчення матчу швидкості помітно зменшились і команди просто довели гру до фінального свитка.

"Шахтар" закріпився на першому місці, проте "Динамо" продовжує наступати "гірникам" на п'яти. Знову ж, у першому таймі "гірники" виглядали не найкраим чином, проте по перерві "впіймали" ігровий ритм. "Кривбас", який у минулому сезоні боровся за виживання у Прем'єр-лізі, із зони Ліги чемпіонів опустився у зону іншого єврокубкового турніру - Ліги Європи, де попереду "Арсенал" і "Ворскла", а у спину дихає "Дінпро". Та чи задовольнить це амбітного Максимова? Поживемо-побачимо...