Українська правда

УЄФА включив Коноплянку до топ-10 найперспективніших гравців Європи

Сергей Шемшученко — 9 серпня 2011, 16:29

Півзахисник "Дніпра" Євген Коноплянка входить до числа найбільш перспективних молодих гравців, які наступного літа мають усі шанси заявити про себе на повний голос на Євро-2012.

Про йдеться у статті офіційного сайту УЄФА, котрий включив українця до топ-десятки обраних футболістів та дав йому наступну характеристику:

"Технічний, стрімкий і кмітливий 21-річний півзахисник дніпропетровського "Дніпра" є одним із найталановитіших молодих гравців в українському футболі. "Коноплянка коштує 50 мільйонів євро", - заявив якось наставник "Дніпра" Хуанде Рамос, який не змінив своєї думки, незважаючи на невдалий виступ свого підопічного на молодіжному ЧЄ-2011.

"У цьому віці важко виступати на одному рівні, - пояснив Рамос. - Євген дуже талановитий і ще зростатиме". Його дебют у головній команді країни відбувся 25 травня 2010-го в матчі проти Литви. За чотири дні півзахисник забив свій перший гол у виграному двобої з Румунією (3:2).

У новому сезоні Коноплянка не завжди потрапляє в основний склад клубу, але потенціал півзахисника дозволяє йому сподіватися на місце у збірній на домашньому фінальному турнірі Євро-2012".

Також до десятки потрапили Тьяго Алькантара (Іспанія), Кайл Вокер (Англія), Себастьян Джовінко (Італія), Марвен Мартен (Франція), Андре Сантуш (Португалія), Свен Бендер (Німеччина), Кевін Стротман (Нідерланди), Кіріакос Пападопулос (Греція), Гжегож Сандомерський (Польща).