Українська правда

Прем'єр-ліга незадоволена фанами "Динамо"

Сергей Шемшученко — 9 серпня 2011, 18:19

Дії уболівальників київського "Динамо" у матчі 5-го туру чемпіонату України з львівськими "Карпатами" не відповідають нормам поведінки на футболі.

Про це прес-службі Прем'єр-ліги заявив генеральний директор УПЛ Олександр Єфремов.

"Поведінка вболівальників "Динамо", які побили людину, скандували нецензурні речівки та масово палили піротехніку - це кричущий випадок і резонанс дійсно величезний", - вважає він.

"Що стосується дій Прем'єр-ліги, то вони обумовлені Статутом нашої організації та Регламентом змагань. Зараз співробітники збирають необхідні за процедурою документи. Одержаний рапорт делегата, з'ясовуються додаткові відомості у клубу", - продовжив Єфремов.

Він повідомив, що дане питання буде винесено на чергове засідання Дисциплінарного комітету ПЛ, яке відбудеться в четвер.

"На жаль, цей орган спортивного правосуддя вже величезну кількість разів стикався з неналежною поведінкою уболівальників "Динамо", і найбільш резонансними були події минулого сезону, коли в кубковому матчі "Динамо" - "Арсенал" фанати "біло-синіх" застосували фізичну силу і скинули з сектора вісьмох стюардів. Зараз вже новий інцидент. І, впевнений, реакція Дисциплінарного комітету буде адекватною", - сподівається він.

"Існують Дисциплінарні правила ФФУ, в яких обумовлені санкції за такого роду порушення. Але хочу підкреслити - це питання перебуває у виключній компетенції Дисциплінарного комітету, до якого входять представники всіх клубів. Давайте дочекаємося їх вирішення", -відповів Єфремов на питання про можливі санкції.