Головне

Суркіс звільнив водія, який зірвав прапор із зображенням Бандери

10.08.2011 15:43 1463 0

Керівництво "Динамо" звільняє 44-річного водія клубу Андрія Саламатова, який зірвав у гостьовому секторі банер із зображенням Степана Бандери, за що його побили фанати обох команд.

За словами чоловіка, він був у клініці, де вирішувалося питання про госпіталізації, коли подзвонили з офісу служби охорони ФК "Динамо" та повідомили, що Ігор Суркіс наказав звільнити його.

"Мотивували звільнення моїми самовільними діями. Опісля мене попросили написати заяву про звільнення за власним бажанням. Я відмовився. Зараз перебуваю на лікарняному. Діагноз - струс мозку, розрив зв'язок плечового суглоба, чисельні гематоми. Мені накладено гіпс", - сказав він.

За словами Саламатова, він перебував на матчі у ролі стюарда. На 60-ій хвилині матчу він попередив львівських вболівальників про неприпустимість використання на спортивних заходах прапорів із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича.

Надалі Саламатов прийняв одноосібне рішення прибрати вищезазначені банери.

"На 65-ій хвилині матчу я спустився вниз і зірвав прапор із зображенням Бандери. На бігову доріжку до мене підскочили п'ятеро львівських фанів, але бійки між нами не сталося. Я сказав, мовляв, що попереджав, і пройшов повз них. Удар отримав від фанатів "Динамо", три десятка яких вистрибнули з 20-го сектора", - пояснив він

Представники правоохоронних органів, яких, згідно з протоколом, на стадіоні було 750 чоловік, спокійно спостерігали за груповим побиттям. Не виявилося поруч і співробітників безпеки стадіону, яких на матчі перебувало 170 осіб.

"Я свідомо зробив те, що зробив. Вважаю, що стадіон неприйнятно перетворювати на майданчик для політичної агітації. До того ж роль правоохоронних органів на спортивних заходах мені незрозуміла - вони практично ніколи не реагують на порушення, бійки. Вважаю, напередодні Євро-2012 підхід до вирішення цієї проблеми повинен бути грунтовним", - цитує його "Новый регион".

Коментарі ()