Українська правда

Кононов: Ми вийдемо з положення, бо у нас всі гравці хороші

Сергей Шемшученко — 13 серпня 2011, 23:19

Нервога перемога залишається перемогою, тому у виграші "Карпат" в луганської "Зорі" головним є факт здобуття трьох очок командою, в якій триває перебудова.

Про це на післяматчевій прес-конференції заявив тренер львівського колективу Олег Кононов, повідомляє прес-сужба "карпатівців".

"Відступати було нікуди, ми і так себе загнали в самий низ турнірної таблиці. Тому настрій на перемогу був на найвищому рівні, а іноді він навіть зашкалював", - зізнався тренер.

"Особливо ці емоції заважали під час завершальної стадії атаки. Хотілося нам забити гол вже на початку матчу, але не вдалося. А вже коли пропустили, тоді нарешті і змогли втілити в життя свою перевагу. Хочу сказати, що мені дуже сподобалася "Зоря". Якби не вилучення, не відомо, як би воно було далі", - зазначив він.

Кононов відмовився відповідати на питання, що він відчув після нереалізованого пенальті, виходу сам на сам, удару в перекладину та автогола.

"Знаєте, ми завжди поспішаємо бігти перед паровозом. Дуже всім хочеться, щоб кожен забивав, віддавав гольові передачі, якісно працював у відборі. Ми розуміємо вимоги наших фанатів. Але поки йде процес. Хотілось би, щоб він був не таким болісним. Ми вийдемо з положення, бо у нас всі гравці хороші і я всіх буду захищати", - пообіцяв білорус.

"Щодо замін - то Федецький сам її попросив. Трохи були хвилювання щодо його стегна. У Лукаса також була мікротравма. А Пачеко - він молодий хлопець і поступово набирає кондицій", - розповів він.

На думку фахівця, гравці не так вже й втомилися, бо досить легко грали і функціонально хіба що Крістобаль "підсів".

"Щодо нереалізації - то справа тут в психології. Коли не вдається забити, то кожен гравець хоче взяти ініціативу на себе, а виходить, що емоції переважають мислення", - вважає він.

"Хоча ми також розуміємо, що маємо краще працювати над завершеннями атак на тренуваннях. Бо у кожній грі ми маємо моменти, але не реалізовуємо їх. Так, сьогодні ми виграли, але всяке могло бути, бо "Зоря" дуже активно грала в контратаках", - згадує він.

Кононов вважає, що жорстко грали обидві команди, чому сприяли погода і поле, і зізнався, що у епізоді, коли сфолив Федецький, тренер встиг подумати, що зараз буде вилучення. Щодо виконання пенальті, то наступним битиме той, хто краще інших пробиває їх на тренуваннях.