Українська правда

"Зоря" звернулася до Суркіса і Колліни

Сергей Шемшученко — 14 серпня 2011, 21:06

Керівництво луганської "Зорі" надіслало офіційний лист на адресу президента федерації футболу України Григорія Суркіса та куратора системи арбітражу в професійному футболі України П'єрлуїджі Колліни з приводу незадовільного суддівства в матчах за участю цієї команди.

Про це повідомляє офіційний сайт клубу.

"Футбольний клуб "Зоря" змушений звернутися до Вас у формі відкритого листа, тому як нині існуюча система подачі протесту футбольним клубом практично не функціонує.

У 6-му турі нинішнього чемпіонату України луганська "Зоря" опинилася в центрі суддівського скандалу. На 39-й хвилині матчу Вадим Мілько був покараний червоною карткою за нібито фол проти Крістобаля. Чим керувався Олег Деревинський, головний суддя цього матчу, приймаючи таке рішення, досі залишається загадкою. Відеоповтор даного моменту з різних ракурсів красномовно говорить про те, що Мілько грав у м'яч, нехай ним і був обраний небезпечний спосіб відбору м'яча, а от гравець "Карпат" травму симулював картинно.

Через 6 хвилин Деревінський прийняв інше помилкове рішення, яке говорить про непослідовність. У ситуації з грубим підкатом з-заду Артема Федецького проти Дмитра Хомченовського, всі, за винятком арбітра зустрічі, бачили червону картку, Деревинський обмежився лише попередженням.

Просимо Вас детально вивчити дані моменти і дати свою оцінку діям арбітра зустрічі "Карпати" - "Зоря" Олега Деревинського. Природно, результат зустрічі опротестувати ми не можемо, але в разі визнання помилковим видалення Вадима Мілько, просимо Вас анулювати дану дисциплінарну санкцію", - йдеться в офіційному зверненні керівництва "Зорі" до вищих футбольних інстанцій українського футболу.