Українська правда

Колліна: Перенесення матчу "Арсенал" - "Динамо" було обгрунтованим

Сергей Шемшученко — 15 серпня 2011, 13:30

Cуддя матчу 6 туру чемпіонату України "Арсенал" - "Динамо" не порушив регламенту змагань, розпочавши гру на 30 хвилин пізніше.

Про це на засіданні прес-клубу повідомив куратор українського суддівства П`єрлуіджи Колліна.

"Передусім, повинен сказати, що у футболі існують як думки, так і правила. Це різні речі. З тією або іншою думкою можна не погоджуватися, але правила прописані, і вони повинні мати однакову силу для усіх. Я не буду висловлювати свою думки щодо ситуації з перенесенням матчу "Арсенал" - "Динамо", але я скажу те, що написано правилами.

Отже, в 17:00 арбітрові згаданого поєдинку було повідомлено про неможливість команди "Динамо" прибути вчасно на стадіон. Причому, це визначалося як форс-мажор. У регламенті чітко прописані такі обставини. Якщо для того, щоб з точки "А" добратися в точку "Б", йде 15 хвилин, але унаслідок аварії або чогось подібного, насправді ця дорога зайняла дві години, то це і є форс-мажором.

А за наявності форс-мажорних обставинах, дирекції Прем'єр-ліги надається можливість перенести час початку матчу. Це прописана в регламенті норма.

Як тільки ця інформація була отримана, арбітр і делегат матчу насамперед звернулися до регламенту, після чого, очевидно, зв'язалися з Прем'єр-лігою, отримали відповідь, на підставі якої і прийняли рішення про перенесення матчу на 18:30.

Тому на підставі хронології фактів і існуючих правил, я вважаю, що перенесення матчу було обгрунтованим", - цитує Колліну dynamo.kiev.ua.