Українська правда

"Динамо": "Рабінович увірвався до кімнати арбітрів і вилаяв їх останніми словами"

Сергей Шемшученко — 15 серпня 2011, 19:41

Перенесення гри "Арсенал" - "Динамо" відбулося згідно з правилами гри у футбол, нормативними документами ФІФА, УЄФА та ФФУ, а також чинним регламентом чемпіонату України.

Про це заявив Сергій Мохник, заступник генерального директора ФК "Динамо" (Київ), пише прес-служба клубу.

"У зв'язку з тим, що на дорозі з тренувальної бази "Динамо" до стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського проводяться ремонтні роботи та можливі затори, команда виїхала на гру з "Арсеналом" не за дві години до гри, як зазвичай, а на 40 хвилин раніше, тобто о 15:20", - сказав він.

"Після того, як автобус з командою простояв у заторі півтори години, стало зрозуміло, що команда може запізнитися на гру. Тому близько 17-ї години адміністратор команди Кашпур, який перебував на стадіоні, повідомив про це арбітру матчу Арановському й інспектору матчу Лисенчуку", - пояснив він.

За словами Мохника, було вирішено доповісти ситуацію керівництву Прем'єр-ліги в особі директора з проведення змагань Дикого та спортивного директора Іванова.

"Було прийнято рішення відкласти початок матчу на тридцять хвилин, про що о 17:20 було повідомлено команду "Арсенал". Гравцям і тренерам пояснили ситуацію та попросили внести зміни у їхню підготовку до гри. Також про перенесення початку гри було повідомлено керівництво телеканалу, який вів трансляцію матчу", - додав він.

Заступник генерального директора додав, що згідно до пункту 7 статті 12 регламенту змагань у разі, коли впродовж 30 хвилин після встановленого дирекцією Прем’єр-ліги часу початку матчу одна з команд не прибула на стадіон, це вважається неявкою команди на гру.

"Команда прибула на стадіон о 17:28. Після цього представники "Арсенала" пропонували розпочати гру о 18:15. Але оскільки рішення про відкладення гри вже було прийнято й оголошено, і телебачення, у зв’язку із форс-мажором, змінило сітку мовлення саме на 30 хвилин, арбітр не вважав за потрібне змінювати своє рішення", - сказав він.

"Хочу нагадати пану Рабіновичу, що у жодних футбольних правилах і регламентах щодо форс-мажорних обставин нічого не сказано про президента клубу. Зате знаю, як поводив себе Вадим Рабінович перед грою. Він увірвався до кімнати, де перевдягалися арбітри та вилаяв їх останніми словами. Відділивши слова Рабиновича від матюків, арбітр Арановський зрозумів, що претензії Рабиновича стосуються того, що арбітр не повідомив того особисто про перенесення матчу. Він ввічливо сказав пану Рабіновичу, що не знав і не міг знати його номера телефону. На пропозицію повідомити свій номер Вадим Рабінович відповів зливою нецензурної лайки", - повідомив Мохник.

"Ми готові зрозуміти емоції президента "Арсенала", який, на жаль, не знає як слід нормативних документів. Сподіваємось, що ознайомившись із документами, Вадим Рабінович зрозуміє, що у суботу все відбувалося згідно правил і регламенту. Після чого принесе публічні вибачення арбітру й інспектору матчу, а також футбольному клубу "Динамо", який люб’язно надав свій клубний стадіон для проведення матчів ФК "Арсенал", - підсумував він.