Головне

Данілов: Тендера не буде

16.08.2011 14:34 399 0
Данілов: Тендера не буде

Оскільки закінчився останній термін, визначений Прем'єр-лігою для проведення тендеру з продажу телеправ клубів ПЛ, то тендер так і не буде проведений.

Про це заявив газеті "Український футбол", коментуючи цю ситуацію, президент Прем'єр-ліги Віталій Данілов.

"Всі ті три роки, що існує Прем'єр-ліга, ми марили цією ідеєю і цілеспрямовано йшли до її втілення. І коли, здавалося б, всі деталі вже улагоджені, зацікавленість в нашому продукті висловили провідні телеканали країни - "Україну" і "1 +1", і настав час організовувати торги, всім відомі клуби, яких минулого року називали "антіпулом", підтвердили своє реноме", - почав він.

"Ніхто з них не відреагував на запит Прем'єр-ліги і не передав права на тендер. "Арсенал" же прислав нам лист, в якому відмовився від участі в тендері. Але хочу нагадати, що пул з усіх 16 клубів Прем'єр-ліги - це було найголовнішим вимогою телеканалів. Так як ця умова не була дотримана, природно, тендер не може відбутися", - повідомив він.

За словами Данілова, "каноніри" звинувачують УПЛ у тому, що Прем'єр-ліга нібито не радилася з "Арсеналом" при формуванні умов тендера.

"Це абсолютна брехня! Стартова сума контракту в 30 мільйонів доларів Рабиновичу була відома як нікому. По-перше, на останньому Загальних зборах президент "Арсеналу" привів із собою генерального директора групи телекомпаній "1 +1" Олександра Ткаченка і на моє запитання, кого ви представляєте, мені відповіли, що ФК "Арсенал", - згадує він.

"Таким чином, напевно, можна стверджувати, що Рабинович, як ніхто інший, міг знати цю ситуацію досконально. І друге. Ми не вправі ділити шкуру невбитого ведмедя. Питання розподілу телевізійних доходів знаходиться у віданні Загальних зборів, членом якого є і Рабінович. Як клуби вирішать, так воно і буде", - підкреслив Данілов.

"Прем'єр-ліга та її комерційний підрозділ розробили кілька варіантів розподілу коштів за прикладом провідних європейських ліг, і мала намір ці варіанти представити для вибору або для прийняття іншого рішення. Ніякого "свого" інтересу, як можна було б припустити, апарат Прем'єр ліги не закладав", - запевнив він.

Всі 100% залучених коштів, а це мінімум 30 мільйонів доларів за три сезони, запропоновані "1 +1", розподілялися б безпосередньо між клубами.

"В процесі "лобових" торгів між "1+1" і "Україною" ця сума могла ще збільшитися. Значить, або "Арсенал" знав, що 30 мільйонів - це блеф, або ж "Арсенал" і хто за ним стоїть, боявся, що в процесі торгів телеканал-конкурент запропонує більшу суму і виграє тендер, тому таку можливість просто зірвали. Третього в даному випадку не дано", - впевнений Данілов.

Тому, на його думку, перед Рабіновичем вочевидь стояло завдання завалити торги, що й було зроблено, а всі аргументи президента "Арсеналу" - від лукавого, наводить думку terrikon.com.

Коментарі ()