Головне

Ліга Європи. Перемога на прощання від "Дніпра". ВІДЕО

26.08.2011 00:41 1017 0
Ліга Європи. Перемога на прощання від "Дніпра". ВІДЕО

Результат першого матчу у Лондоні не лишав "Дніпрові" багато надій на вихід у груповий турнір Ліги Європи. Розуміли це всі - і керівництво, і футболісти, і вболівальники. І як не намагалися Стеценко, Рамос та гравці команди своїми інтерв'ю перед матчем-відповіддю запевнити вболівальників, що вони ще поборються, що ще не все втрачене, але переконати у цьому їх так і не вдалося. Звідси відсутність і аншлагу (неповних 13 тисяч на трибунах). Але ті, хто прийшли, все ж сподівалися на те, що вдома "Дніпро" якщо і не виграє 4-0, то хоч покаже характер, яким у свій час відрізнялися наші команди в Європі. Найкраще цей настрій проілюстрував банер, яким на вихід команд накрився сектор місцевих ультрасів: "На коліна перед Україною!".

І треба сказати, що у "Дніпра" вийшло повернути надію до сердець вболівальників. Перший тайм у команді, загалом, вдався. У той час, коли "Фулхем" навіть не намагався перейти на чужу половину поля, господарі потроху підступалися до воріт Шварцера. А коли після одного з кутових Шахову вдалося добити м'яча до воріт після скидки когось із захисників, "Дніпро" заграв ще впевненіше. Якби ще трохи влучнішими були постріли Коноплянки і Кравченка... Але і без того напруга біля воріт "Фулхема" зростала.

Не зменшувалася вона і після перерви. Англійці остаточно забули про атаку, граючи лише на відбій. Звичайно, важко в таких умовах продиратися до воріт було "Дніпру", тому частіше господарі шукали щастя у дальніх ударах. Калініч, Ротань, Кравченко, Коноплянка, Джуліано, Шахов - півкоманди спробували себе у цьому компоненті. Але вдача не посміхнулася нікому.

Хоч і не відмовиш "дніпрянам" у бажанні, але схоже, що десь його надлишок їм навіть заважав. Хвилин за 15 до завершення гри "Фулхем" ледь не покарав господарів за те, як вони, не озираючись, атакували всією командою. Дафф уникнув офсайдної пастки і вийшов один на один із Лаштувкою. Щастя українців, що заходити ірландцю довелося з гострого кута, а тому одразу пробити він не зумів. А Касамі, на якого він прострілив, пробив вище воріт, прикривав які вже лише Боатенг.

Після цього епізоду ініціатива знову повернулася до "Дніпра", і навіть пару чудових нагод мали господарі, але так і не змогли впоратися із захистом «Фулхема». Гості, все ж, чудово почуваються, граючи від оборони. Тож фінальний штурм у виконанні "синьо-біло-блакитних", хоч і тримав глядачів у напрузі, але змінити результат не те, що двоматчового протистояння, а навіть і сьогоднішнього матчу, не зміг.

Але, якщо за попередній матч "Дніпра" було трохи соромно, то за цю гру команді усе ж хочеться подякувати. Так, результат міг би бути і іншим, якби суперник не мав такої переваги після першої гри. Але характер гравці показали. Бажання до перемоги показали. І перемогу для свого престижу і для рейтингу країни здобули. Тож з відчуттям виконаного обов'язку "Дніпро" закінчує черговий євросезон.

 

Коментарі ()