Головне

"Ворскла" - у групі Ліги Європи, або Баранник Павлова

25.08.2011 20:58 1046 0
"Ворскла" - у групі Ліги Європи, або Баранник Павлова

Не даремно Микола Павлов напередодні матчу-відповіді проти "Динамо" заявляв, що цей поєдинок є найголовнішим за увесь час його перебування на чолі полтавського клубу. На кону стояв вихід у груповий етап Ліги Європи, куди "Ворсклі" пробитися ще не вдавалося. Після невиразної домашньої перемоги на полтавчан чекали нелегкі дев'яносто хвилин у Бухаресті.

На руку Павлову зіграло те, що участі у цьому поєдинку не брали ключові гравці господарів Драгош Грігоре, Маріус Нікулае і Маріус Алексе, які відбували дискваліфікаційне покарання. Проти полтавців були заповнені трибуни стадіону "Динамо" і неймовірна спека, через яку арбітр матчу навіть робив невеличкі паузи, даючи футболістам можливість перепочити і вгамувати спрагу.

Із перших хвилин зустрічі "динамівці" показали, що поразка у першому поєдинку не більше ніж випадковість, яку вони збираються виправити. Хвилин п'ятнадцять "Ворскла" не могла перейти на половину поля суперника. Найактивнішим в складі господарів у цьому матчі був Габріел Торже, який ні на секунду не давав можливості розслабитися кіперові полтавчан.

У середині першого тайму, підопічні Павлова зуміли перехопити ініціативу і на 36-й хвилині після подачі зі штрафного Ахмед Янузі з трьох метрів відкрив рахунок, розстрілявши безпорадного воротаря гостей. Здавалося, що полтавчани з гандикапом доведуть до завершення першу половину зустрічі, проте Торже зрівняв рахунок фантастичним ударом зі штрафного. Досвчідчений Долганський навіть не зреагував на цей постріл.

Нічийний рахунок на табло змушував румунів до більш активних дій. У першу десятихвилинку другого тайму Лівію Чоботарію зробив дві заміни. "Динамо" продовжувало йти вперед. Мунтяну і Торже при будь якій можливості небезпечно пробивали, проте бездоганна гра капітана "Ворскли" не залишила їм жодного шансу.

На 65-й хвилині Микола Павлов зробив "хід конем". Замість автора першого голу у ворота "Динамо" на поле вийшов 19-річний Олег Баранник. Який у дебютному для себе матчі на євроарені буквальна за п'ять хвилин знищив всі ілюзії і сподівання вболівальників господарів стосовно групового етапу ЛЄ. На 72-й хвилині після навісної передачі від Даллку, Олег у падінні головою просто розстріляв голкіпера господарів. А вже через п'ять хвилин, вискочивши сам на сам із воротарем, остаточно зняв усі питання у цьому матчі.

"Динамо" все ж зуміло відквитати один гол. На 90-й хвилині захисники "Ворскли" загубили Тукудяна, який перекинув Долганського. Але цей м'яч нічого вже не вирішував. Останні хвилини матчу команди догравали вже на майже порожньому стадіоні.

Побудована на котратаках гра полтавської команди принесла такий бажаний для Полтави результат. Вперше в історії "Ворскла" пробилася до групового раунду Ліги Європи. Перемога над "Динамо" - це історичний успіх Миколи Павлова, історичний дебют молодого Баранника і заслужена євроосінь для полтавської команди і всієї України.

Коментарі ()