Українська правда

Луческу: У "Порту", "Шахтаря" і "Зеніта" приблизно однакові шанси на вихід в плей-офф

Сергей Шемшученко — 25 серпня 2011, 21:43

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу поки не поспішає називтаи вдалим жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів.

Суперниками українського клубу стали "Порту", "Зеніт" і АПОЕЛ.

"Наскільки вдала доля оки не знає ніхто. Усі команди приходять в Лігу чемпіонів, щоб битися на межі своїх можливостей. Формальним фаворитом в нашій групі вважається "Порту", оскільки він був в першому кошику. Я дуже добре знаю цю команду, бачив матч з "Брагою" у фіналі Ліги Європи, і упевнений, що по ігровому потенціалу "Порту" не вище за "Шахтар".

Присутність же чемпіона Росії робить нашу групу найбільш рівною, як мені здається. У "Порту", "Шахтаря" і "Зеніта" приблизно однакові шанси на вихід в плей-офф. З Лучано Спаллетті ми добре знайомі по матчах в Лізі чемпіонів восени 2006 року, коли італієць тренував "Рому". Знаю, що клуб з Санкт-Петербургу укомплектований дуже сильними гравцями, в нього вливаються фантастичні інвестиції, які треба виправдовувати. Додайте сюди традиційний ажіотаж навколо будь-якого українсько-російського футбольного протистояння, і стане зрозуміло, на який величезний інтерес приречені матчі за участю чемпіонів двох країн.

АПОЕЛ, у свою чергу, може стати проблемою для усіх інших. Якщо хочете, лакмусовим папірцем: саме той, хто втратить очки в матчах з АПОЕЛом, швидше за все, втратить можливість вийти в плей-офф. Не можна недооцінювати кіпрський клуб, вважати його записним аутсайдером", - розповів фахівець в телефонному інтерв'ю виданню "Спорт-Экспресс".