Головне

Прем'єр-ліга. "Гірники" не втримали перемогу в Одесі. ВІДЕО

27.08.2011 10:23 1569 0
Прем'єр-ліга. "Гірники" не втримали перемогу в Одесі. ВІДЕО

Матч між одеським "Чорноморцем" і донецьким "Шахтарем" звершився нічийним результатом. На останніх хвилинах матчу підопічним Григорчука вдалося зіпсувати настрій донецьким вболівальникам, які у своє подвійне свято (день Шахтаря і день Донецька) розраховували на перемогу.

У порівнянні із матчем проти "Іллічівця" Мірча Луческу на цей поєдинок випустив одразу сім нових футболістів, а от тренер одеситів виставив свій найпотужнійший склад. І це дало результат вже на четвертій хвилині зустрічі. Захист "Шахтаря" проспав Бурдужана, який після пасу від Ковальчука вийшов сам на сам із Рибкою і відкрив рахунок.

"Гірники" прогнозовано пішли відгіруватись, але оборона "Чорномрця" у цьому матчі діяла дуже грамотно. Велика кількість футболістів на половині поля господарів ніяк не давала завершити донеччанам навальні атаки.  Проте на 25-й хвилині "гірникам" все ж вдалося забити. Але звинуватити когось із оборонців "Чорноморця" у пропущеному м'ячі не можна - просто клас виконавців "Шахтаря" вищий. А удар в один дотик, який виконав Жадсон після точного пасу від Вілліана, для голкіпера одеситів виявився заскладним.

Другу половину першого тайму і до середини другого малюнок гри не змінювався. "Шахтар" постійно тероризував оборону "Чорноморця", який зрідка переходив на половину поля суперника, але до створення проблем для Олександра Рибки справа не доходила. Для посилення атакувальної міці Луческу випустив Селезньова і Мхітаряна і ця заміна спрацювала.

На 83-й хвилині, коли гравці одеського клубу майже всі сили віддали для утримання хоч і нічийного, зате позитивного для себе результату, Генріх збільшує рахунок на користь свого клубу. І знову клас виконання дає про себе знати - м'який пас Шевчука вірменський півзахисник одним дотиком переводить у сітку воріт Безотосного.

Здавалося, все. "Гірники" добилися свого, перемога вже була майже "у кишені", але трохи іншої думки стосовно підсумкового результату був Бурдужан. На останній хвилині зустрічі потужним ударом з лівої у ближній кут гравець зрівняв рахунок і поставив крапку у цьому протистоянні.

"Чорноморець" відібрав очки у "Шахтаря". По завершенні матчу трибуни стадіону "Спартак" скандували: "Молодці! Молодці". Цілком заслужено одесити можуть святкувати, адже як на законну нічию команда сьогодні відпрацювала. І, незважаючи на брак досвіду і майстерності, у футболістів було бажання грати. А це вже заслуговує на повагу.

Коментарі ()