Українська правда

Яковенко: З талановитими і перспективними виконавцями завжди цікаво працювати

Сергей Шемшученко — 30 серпня 2011, 16:15

Напередодні першого офіційного поєдинку молодіжної збірної Україні нового скликання, що складається з гравців не старше 1990 р.н., Павло Яковенко вірить, що нова команда зможе вирішувати турнірні завдання так само вдало, як і попередники.

Такий висновок можна зробити з його слів під час спілкування з представниками ЗМІ, стенограму якого наводить офіційний сайт київського "Динамо".

"З талановитими і перспективними виконавцями завжди цікаво працювати. Завдання номер один - підготовка кадрів для національної збірної. Плюс, хочеться вирішувати турнірні завдання", - почав він..

"Ось наші проблеми: Гармаш пропускає гру зі Словенією через червону картки, отриманої в останньому поєдинку на Євро-2011 (U-21). Також через травму не приїхав на збір Федотов. Двоє гравців, - Бутко і Кривцов, - делеговані в національну збірну", - каже Яковенко.

За словами тренера, у Словенії буде буде близько п'яти виконавців, які грали у минулому відборі, зараз триває вивчення цієї команди.

"Потрібно враховувати, що у Словенії на черзі гра проти збірної Мальти. Там шестеро людей новеньких порівняно з попередньою відбіркової зустріччю. Тому, який склад словенці задіють у зустрічі з нами і як вони будуть діяти, можна сказати тільки перед самою грою", - переконаний він.

"Щодо основного голкіпера збірної, то Тетенко, Березовський і Коваль, котрі за неї грали, мають рівні шанси. Плюс, ми викликали Леонідова, капітана дублюючого складу "Металіста". Я бачив пару його ігор - він себе досить непогано в них виявив, тому вирішили викликати. Висновок за воротарям буде від їх тренера Олександра Мороза. Яке він рішення прийме, так і буде", - підкреслив Яковенко.

"Це не остаточна обойма "молодіжки" на найближчий збір, так викликаний ще Каськов з "Чорноморця". В цілому, у хлопців такий вік, що хтось може різко зрости, а хтось навпаки. Ми чекаємо динамівців 1990 року народження Коркішко, Шевчука і Кушнірова. За ними стежимо, але поки що нехай лікуються і відновлюються", - підбив підсумки наставник.