Українська правда

Уболівальнику київського "Динамо" можуть дати 5 років

Сергей Шемшученко — 30 серпня 2011, 20:20

Вболівальник Андрій Кориновський є підозрюваним у справі про побиття співробітника стадіону "Динамо" під час матчу проти "Карпат" за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу.

Таку інформацію у коментарі "Українській правді" підтвердив начальник відділу зі зв'язків з громадськістю головного управління МВС України в Києві Володимир Поліщук після появи у ЗМІ інформації, що вболівальника "Динамо" "відпустили з міліції миром".

"Статус у нього (Кориновського - авт.) підозрюваний, міра запобіжного заходу - підписка про невиїзд. Триває досудове слідство по статті 296 КК ("хуліганство"), швидше за все по частині першій", - додав Поліщук.

"На те, що його упізнав цей чоловік, 45-річний стюард, і на певні інші матеріали, він (Кориновський - авт.) пояснює, що хотів навпаки розборонити людей", - додав Поліщук.

Частина перша статті 296 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Раніше Володимир Полiщук заявляв, що у міліції немає відео, на якому Кориновський завдає ударів Саламатову.

Як відомо, вболівальник київського "Динамо" Андрій Кориновський протягом понеділка перебував на допиті у Печерському райуправлінні МВС за фактом бійки вболівальників і працівника стадіону Андрія Саламатова, який намагався зірвати банер із зображенням Романа Шухевича під час матчу з львівськими "Карпатами".

Українська правда