Головне

Уругвай він і в Харкові Уругвай

02.09.2011 19:24 1431 0
Уругвай він і в Харкові Уругвай

Збірна України двічі виходила вперед у товариському матчі з Уругваєм, але в результаті програла з рахунком 2:3. Синьо-жовті, як ніколи, в цій грі не заслуговували на поразку. У грі з переможцем Кубка Америки підопічні Олега Блохіна вели гру, до хвилини 70 поєдинку, а потім почали думати про результат і програли...

До Харкова Уругвай прибув майже у бойовому складі. Були лише відсутні Форлан та Фусіле. В українців було проблем побільше. Тут і травми Шевченка та Гусєва, тривала відсутність Михалика та Чигринського.

Дивлячись на стартовий склад українців, складалося враження, що він чи не найслабкіший за усі матчі 2011 року при Олегу Блохіну. Тим не менш розпочали українці дуже жваво. Вже на 15 секунді матчу Коноплянка вицарапав м`яч поблизу цетрального кола, відпасував на Девіча, який пасом в один дотик вивів сам на сам з воротарем ПСЖ Ярмоленка і той не схибив, пробивши у кут воріт збірної Уругваю.

Після забитого голу українці збільшили ігрову перевагуі і мали ще кілька нагод пробити Муслера у стартові хвилини. Уругвай же особливо не поривався відіграватися. Дещо нервував Суарес, нічого не виходило в Кавані, а так все за звичним сценарієм матчів за участю українців - забиваємо з проблеами, а пропускаємо дуже легко. На 43 хвилині після удару Гонсалеса з метрів 22 Шовковський відбиває нескладний м`яч, який від його ж рук залітає у власні ворота... і вже 1:1. Помилки Шовковського вже не новина не лише для українських вболівальників, але і для гравців збірної України. САШО може витягнути "мертві" м`ячі, але піймати кілька "шарових".

Вже за хвилину настрій Шовковському підняв Конолянка. На останній хвилині першого тайму вже Ярмоленко пробіг по правому фланзі і прострілив у штрафну, і Коноплянка з метрів восьми вистрілив під поперечку - 2:1.

У другому таймі темп гри зменшився. Особливо це стосується українців. Зрозуміло, що Блохіну вже дуже кортіло здолати Уругвай, але нашим гравцям будь-що не можна казати- грати на утримання рахунку, бо "все пропало". Видно що Блохін не стримався у перерві.

Уругвай же грав у свою гру, а після того як зменшили оберти українців, то стали більш помітні і Суарес й Ернандес. Зрозуміло, що Уругвай прилетів грати до України не безкоштовно, а за 500 тисяч доларів. Тобто, у будь-якому випадку латиноамериканці не приїхали до України даремно. Але Оскар Табарес був іншої думки, щодо результату. Спочатку Лугано після помилки захисників і навісу від Суареса зробив рахунок 2:2, а вже на 87 хвилині ще один провал оборонців і знову таки Суарес асистує Ернандесу, який втретє у цій грі переграє Шовковського.

Очевидно, що перед матчем Оскар Табарес трохи кривив душею, кажучи, що його команді найголовінше показати красивий футбол. Вийшло все майже навпаки. Уругвай зіграв у класично німецький футбол на результат, а Україна комбінувала, постійно атакувала, провела найкращий матч при Блохіну, але програла.

Що краще, красиво програвати, чи нудно перемагати? Нам даному етапі, напевно, що перше, оскільки результат поки не найпершому місці. А грати красиво та ще й перемагати - це не до збірної України, а скоріше в Бразилію.

Що стосується складу збірної, то ту знову все майже без несподіванок: Тимощук, Воронін, Ракицький, Девіч на рівні, додали Ярмоленко і Коноплянка. Варто буде знову перевірити Бутка, оскільки в грі з Уругваєм він проявив себе на гарному рівні і не давав спокійно грати ні Кавані, ні Гонсалесу.

Поки незрозуміло за які заслуги викликає Блохін у збірну Гая та Шевчука. Ні пасу, ні бороротьби ці гравці на полі так і не видали. Те ж саме стосується і Селезньова: багато біганини, а коефіцієнт корисної дії для збірної на нуль.

Коментарі ()