Українська правда

Гусін: Одна школа не може забезпечити гравцями "Динамо-2" і дубль

Сергей Шемшученко — 9 вересня 2011, 20:34

Ситуація із резервними командами київського "Динамо" є непростою, адже в головну команду мають постачати гравців ордразу два колективи, взаємодія між якими є далекою від ідеалу.

Про це тренер "Динамо-2" Андрій Гусін заявив у розмові з представниками "Динамо Киев от Шурика"

"Зараз ситуація така, що однієї нашої школи для повноцінної комплектації нам не вистачає. Одна школа не може повноцінно забезпечити кваліфікованими гравцями для вирішення високих завдань дві команди - "Динамо-2" і дубль", - вважає він.

"Після закінчення осінньої частини першості будемо розмовляти про те, хто куди прийде. Хто до нас, хто в дубль. Наприклад, з останнього випуску нашої школи ми взяли трьох гравців (одного з них не можна заявити через відсутність у нього українського громадянства, а він не досяг 18-річного віку), ще троє хлопців потрапили в дубль. Це непогано, але все одно недостатньо", - вважає він.

Гусіну здається, що селекціонери "динамівської" школи повинні знаходити хлопців в 13-14-річному віці і забирати їх до себе.

"Так, є "збірники", які виступають за юнацькі та юніорські команди, які на виду і навчені. Але ж ни всі вже на контрактах у клубах. Не сперечаюся, можна платити за них компенсацію, домовлятися про їх перехід з батьками, але для цього треба бути стовідсотково впевненим, що хлопці заграють в "Динамо", - каже він.

"Поки, скажу чесно, за період моєї роботи я ще не бачив гравця, який настільки мені сподобався, що я б наполягав на його придбанні. Так, якщо б, наприклад, перед нами стояло завдання виходу в прем'єр-лігу, я б просив у президента клубу придбати двох-трьох досвідчених футболістів для посилення кожної лінії, і забивного форварда", - зазначив він.

"Але ж наше завдання інше - самим готувати гравців для першої команди. І під неї виділяється відповідний бюджет на комплектацію. Від цього і відштовхуємося. Хоча, підкреслю, нинішнє 10-е наше місце у турнірній таблиці мене не влаштовує. І грати завжди будемо тільки на перемогу і прагнути до максимального результату в кожному матчі та турнірі", - підкреслив він.