Головне

"Порту" - "Шахтар" - 2:1. Відлуння українського футболу на "Драгау". ВІДЕО

14.09.2011 00:15 1271 0
"Порту" - "Шахтар" - 2:1. Відлуння українського футболу на "Драгау". ВІДЕО

Донецький "Шахтар" без шансів програв у першому турі Ліги чемпіонів португальському "Порто". І справа навіть не в тому, що із 40 хвилини "гірники" грали удесятьох, а з 80 і того в дев`ятьох. Гравці "Шахтаря" очевидно не відразу зрозуміли швидкості переходу з чемпіонату України до Ліги чемпіонів.

Очевидно, що слова власника клубу Ріната Ахметова про завдання - виграти Лігу чемпіонів, комусь затьмарили реальність і попутали мрії із сьогоденням.

"Шахтар" на грішну португальську землю, де працює більше мільйона українців, спустив той такий "Порту". Саме та команда, якій вже без Фалькао та Віллаш-Боша пророкували зовсім не ту гру. Очевидно, що це було не про матч із "Шахтарем". У двобої з "Порту" команда Мірча Луческу програла майже все, що можна було програти у футбольному матчі.

Те що "Шахтар" забив першим, то лише прикра помилка воротаря господарів Елтона і проворність Адріано. Чемпіон України в цій грі не бігав, і не добігав. Вже на старту почали проявлятися проблеми захисту.

На 10 хвилині Ракицький не встигає за Родрігесом і валить того у штрафній, і суддя дає пенальті, яке нереаілузував Халк. Але і такий подарунок долі цього вечора не врятував "Шахтар". "Порту" пішов вперед ще більшими силами і забив. Відзначився ударом зі штрафного Халк, який змусив стрибнути Рибку, який хоча і долетів до м`яча, але пропустив його в сітку воріт.

На 40 хвилині Ракицький грає в ногу Моутіньо і суддя цілком справедливо вилучає гравця. Згадайте хоч б один епізод за участю гравців "Шахтаря" чи "Динамо" в чемпіонаті України, коли суддя за грубий фол міг відразу покарати гравця червоною. Не вдається? Допомагаю: для цього потрібно як мінімум відірвати ногу. Щоправда Луческу після вилучення Ракицького щось довго кричав на Ярослава, який вже не чув тренера.

Грати у десятьох проти "Порту", який перебігав "Шахтав" в рівних складах, було проблематично. Якщо в "Порту" бразильці показували свій клас весь матч, то у "Шахтарі" Жадсон, Фернандіньо, Вілліан чи Едуардо чомусь "зникли" з поля. Швидких проходів Срни по правому флангу не було, тому що його перебігали його опоненти з "Порту".

У другому таймі "Порту" логічно забив другий гол, хоча заслуговуав на більше. "Шахтар" не грав, а мучився, а ось португальці ще раз показово довели, що означає грати у футбол.

Шанси забити у "Порто" втрачали Родригес, Халк Джалма, Моутіньо, а моментів у "Шахтаря" практично не було як і ударів у площину воріт. На 80 хвилині другу жовту картку і автомтачно червону отримує Чигринський, який непогано розпочав гру, але помилкою Луческу було залишати його на весь матч, і він вже просто не встигав за швидкими гравцями "Порту".

Сам же Луческу має взяти провину за поразку в цій грі на себе, оскільки не зумів донести до гравців, що перехід від "Волині" до "Порту" може бути дуже болісним.

Коментарі ()