Українська правда

Шевченко: Блохін робить правильні перестановки

Сергей Шемшученко — 12 вересня 2011, 09:30

Капітан національної збірної України Андрій Шевченко вважає, що головна причина проблем команди - в психології гравців.

"Це, напевно, більше якась невпевненість у гравців. Попри те, що ми граємо товариські ігри, однаково якийсь тиск є, коли ти довго не виграєш. Все-таки багато молоді в команді, їм потрібно дуже серйозно попрацювати над своєю психологією. Граючи за національну збірну, потрібно мати більше відповідальності з точки зору психології, потрібно більше брати відповідальність на себе", - сказав він в інтерв'ю програмі "ПроФутбол" на телеканалі "2+2".

Шевченка дуже засмутив гра і результат збірної в останньому матчі з Чехією, який українці програли з рахунком 0:4.

"Для мене теж було важко. Все-таки з Уругваєм команда грала дуже добре. Незважаючи на результат, показала дуже хороший футбол, атакувала, мала моменти. І було більше позитиву, ніж негативу", - цитує форварда "Інтерфакс-Україна".

У той же час нападник вказав на те, що втрачена перемога в матчі з Уругваєм свідчить про недолік досвіду у гравців української збірної. "Може, десь вони грали не раціонально, тому що, ведучи увесь час в рахунку, давали можливість відігратися, і у кінці пропустили цей безглуздий м'яч. Вже яку гру ми пропускаємо голи на останніх хвилинах. Це показує, що у команди ще немає досвіду. Хороші досвідчені команди, ведучи в рахунку двічі, не програють ігор", - пояснив Шевченко.

При цьому він переконаний, що майстерність українських футболістів набагато вища, ніж та гра, яка було показана в грі з чехами 6 вересня. "Кістяк команди 25 чоловік, це ті найкращі футболісти в Україні, які є на сьогоднішній момент. Якби був хтось краще, якісь нові імена з'явилися, то вони б з'явилися і у збірній. Ми маємо те, що маємо", - підкреслив капітан

На його думку, головний тренер збірної України Олег Блохін знаходиться на правильному шляху. "Він (Блохін) робить правильні перестановки, він працює з футболістами, тому потрібно вірити і сподіватися на краще", - сказав Шевченко.