Українська правда

Ліга Чемпіонів. "Барселона" - "Мілан" 2:2. Без везіння не обійшлося

Сергей Шемшученко — 13 вересня 2011, 23:57

Наставник "Мілана" у поєдинку проти "Барселони" мав серйозні кадрові проблеми. Участь у матчі не змогли взяти травмовані Ібрагімовіч, Робіньо і Тає Тайво, а також дискваліфіковані Мексес і Дженнаро Гаттузо. Були певні проблеми і у Гвардіоли - господарі не розраховували на Херарда Піке й Алексіса Санчеса, натомість до заявки потрапили Пуйоль та Афеллай.

Початок цього матчу знаменувався голом Пато у ворота чинного володаря трофея Ліги чемпіонів вже на 24-й секунді. Алешандре обіграв захисників, які ще не встигли увійти у гру, і холоднокровно розібрався із Вальдесом.

Далі події розгорталися за цілком передбачуваним сценарієм. Після того, як спроби "Мілана" повторити гольову комбінацію завершилися повним фіаско, на полі почала грати лише одна команда - "Барселона". Підопічні Пепа Гвардіоли як завжди активно, дисципліновано і впевнено контролювали м'яч на половині поля суперника. Алвеш, Мессі, Педро та Вілья постійно не давали можливості перепочити голкіперові міланців, який не один раз у цьому матчі врятував свою команду.

Правда до перерви каталонці таки зрівняли рахунок. Гіперактивний Мессі протягнув м'яч по флангу і віддав точну прострільну передачу на Педро, який розстріляв голкіпера "Мілана". Ліонель і сам мав чудову можливість відзначитися, але після його удару зі штрафного м'яч влучив у стійку воріт Абьятті і залишив межі поля.

По перерві "Барселона" прогнозовано забила другого. А зробив це Давід Вілья, який майстерно зі штрафного закрутив м'яч у верхній кут без шансів для голкіпера. "Мілану" треба було відігруватись, проте яким чином це зробити гравці не знали. Весь другий тайм обидві команди провели на половині поля гостей. "Барселона" володіла м'ячем і не давала суперникові найменшої можливості перейти на свою половину поля.

У "Мілана" була лише одна надія - стандарти. І команда зуміла використати цей шанс. Вже у доданий арбітром час Ночеріно у боротьбі біля штрафного майданчика господарів порушив правила проти Абідаля, проте арбітр чомусь вирішив призначити кутовий. А Зеєдорф точним пасом зумів знайти вільного Тьяго Сілву, який зіграв на випередження і врятував свою команду від поразки.