Головне

Ліга Європи. Маркевич в Австрії показав, як потрібно здобувати вольову перемогу

16.09.2011 00:55 1153 0
Ліга Європи. Маркевич в Австрії показав, як потрібно здобувати вольову перемогу

Уже ні для кого не є дивиною чи секретом, що "Металіст" краще грає на виїзді, аніж удома. Особливо - у єврокубках. На внутрішній арені харків'яни цього сезону дещо виправили статистику домашніх поєдинків. Це якщо порівнювати з минулорічним, коли підопічні Маркевича у перших турах на ОСК "Металіст" програвали майже всім.

До того ж феєрична перемога над "Сошо" у Франції у раунді плей-офф робила "Металіст" не таким уже аутсайдером у протистоянні на "Франц Горрі". Однак і "Аустрія" досить давно у єврокубках не програвала на власному майданчику. Востаннє - у грудні 2009 року. І сам Мирон Маркевич зазначав, що обидві команди грають у приблизно однаковий футбол, тому матч, на його думку, мав вийти цікавим.

Поєдинок і справді вийшов цікавим. Але у чому Мирон Богданович помилився, так це у вислові про "однаковий футбол". Справжню "Аустрію" у цей вечір побачити так і не пощастило. На полі фактично була одна команда - "Металіст". Саме харків'яни володіли ініціативою протягом усього матчу.

Підопічні Маркевича прибрали м'яч у свої ноги з перших хвилин. Тому гол у ворота саме "жовто-синіх" був несподіваним. Захисники недодивилися за Юном, який розстрілював Горяїнова з метрів восьми. Наступного разу австрійці дійшли до воріт українців тільки у середині тайму.

У "Металіста" ж не вистачало завершального удару. А коли до такої спроби таки дійшло, то на допомогу Грюнвальду прийшла поперечина, яка прийняла на себе удар головою Крістальдо. Зазначимо, що верхня частина воріт ще раз приходила на допомогу Паскалю. У другому таймі, на 58-ій хвилині, коли м'яч у свої ворота ледь не зрізав захисник.

Як би там не було, гол назрівав. Стався він на 56-ій хвилині. Папа показав, що він добре грає головою не тільки у власному штрафному майданчику. "Жовто-сині" за інерцією ще трішки поатакували, після чого гра заспокоїлася та вирівнялася. І навіть за такого розвитку подій "Аустрія" не поспішала вперед.

Поспішати вони почали після другого пропущеного м'яча. Однак бразильці й аргентинці "Металіста" настільки добре тримали м'яч і тягнули час, що шансів у господарів на нічию не було. Плюс Маркевич вдало збив темп своїми замінами. Щодо замін, то у першому таймі поле залишив Вільягра, тримаючись за стегно. Ушкодження він отримав на рівному місці, тому можна очікувати на найгірше.

Попереду у харків'ян домашня гра проти "Алкмара", який вдома розгромив "Мальме" - 4:1. Перемога у майбутній зустрічі може допомогти команді Маркевича стати фаворитом групи та розраховувати на достроковий вихід із групи, адже потім буде дуель з "Мальме". А шведи явно програють у шансах на продовження боротьби. Хоча, поживемо - побачимо...

Коментарі ()