Українська правда

ПФЛ та канал "Футбол" укладуть договір про створення єдиного пулу прав на телетрансляцію матчів першої ліги

Сергей Шемшученко — 14 вересня 2011, 19:11

13 вересня відбулося засідання Центральної Ради за участю керівників професіональних футбольних клубів України першої ліги, начальника відділу арбітрів УЄФА, куратора системи арбітражу в професіональному футболі України П'єрлуїджі Колліни та його асистента Лучано Лучі, заступника голови Комітета професіонального футболу Віктора Дердо та представників ЗМІ.

У ході роботи прийнято ряд важливих рішень, що стосуються діяльності та функціонування Професіональної футбольної ліги у контексті співпраці з Федерацією футболу України, зокрема з Комітетом арбітрів, пише сайт ПФЛ.

Так, за пропозицією керівників окремих футбольних клубів ПФЛ у порядок денний засідання Центральної Ради було внесено питання стосовно утворення Експертно-консультативної комісії ПФЛ з питань арбітражу змагань серед команд ПФЛ, що викликало резонансну дискусію серед присутніх. Стосовно неможливості затвердження цього питання чітких роз'яснень надав президент ПФЛ, адже сама ідея утворення такої комісії суперечить вимогам Конвенції УЄФА з навчання арбітрів та організації арбітражу в національних асоціаціях і Декларації про приєднання ФФУ до зазначеної Конвенції.

З доповіддю щодо цього питання виступив і Куратор системи арбітражу в професіональному футболі України П'єрлуіджі Коліна, після чого він відповів на запитання президентів клубів та висловив свою думку стосовно способів вирішення нагальних проблем суддівства, зокрема у матчах серед команд першого та другого дивізіонів.

Наступним питанням стала пропозиція щодо утворення єдиного пулу (пакету) прав на телетрансляцію матчів чемпіонату України з футболу серед команд клубів першої ліги та співпраця у цьому контексті з ТК "Футбол". Заслухавши пропозиції президента ПФЛ Мілетія Бальчоса, генерального директора ТК "Футбол" Олександра Денисова та шеф-продюсера каналу Івана Гриська, після обговорення прийнято рішення утворити пул, укласти договір про співпрацю з ТК "Футбол" стосовно започаткування спільної програми щодо діяльності ПФЛ та трансляції матчів серед команд першої ліги, починаючи з 2012 року.

Учасники засідання розглянули підсумки заявки команд на участь у змаганнях сезону 2011-2012 років. Так, між іншими рішеннями щодо цього питання футбольні клуби у термін до 20 вересня 2011 року мають усунути всі недоліки стосовно документації про проходження футболістами диспансеризації, а деякі клуби - вжити негайних заходів щодо вступу до Системи узгодження трансферів. Також прийнято рішення звернутися з проханням до Комітету з питань статусу та трансферів футболістів ФФУ щодо проведення додаткового семінару з клубами, що не входять до Системи узгодження трансферів.

Крім цього, рішенням Центральної Ради до складу ПФЛ прийнято ТОВ "Професійний футбольний клуб Прикарпаття" як правонаступника "Футбольно-спортивного клубу "Прикарпаття" м. Івано-Франківськ.