Українська правда

Базилевич: "Якщо Шевченко вийшов на оптимальний рівень - зупинити його буде дуже важко"

Сергей Шемшученко — 23 вересня 2011, 13:33

Андрій Шевченко добре знає, як поводити себе на футбольному полі в грі з такою командою, як "Шахтар".

Про це напередодні матчу 11-го туру чемпіонату України між "Динамо" і "Шахтарем" заявив відомий український тренер Олег Базилевич.

"Можлива відсутність Фернандінью однозначно стане суттєвою втратою для "Шахтаря". На сьогоднішній день "гірники" використовують змішану форму проведення матчів - у вигляді індивідуальної та командної гри. Якщо враховувати, що наявність Фернандінью у складі донецької команди є вагомим фактором у плані ведення індивідуальної гри, то це буде позначатися на всій команді", - сказав він.

"А ось що стосується Мілевського, то скажу так: в даному випадку відсутність одного футболіста на грі принципово не може позначитися. Тренери в стані розставити акценти командних дій по-іншому - так, щоб втрата не виявилася відчутною. Це ж стосується і Мілевського, відсутність якого можна замінити іншим гравцем", - впевнений Базилевич.

"Наприклад, Шевченко. Андрій - досвідчений футболіст, і добре знає, як вести себе на футбольному полі в грі з такою командою, як "Шахтар". Він - справжній професіонал, тому питання може стояти лише в іншому - в його функціональної готовності. Якщо на даний період часу Шевченко вийшов на оптимальний рівень, то зупинити його суперникам буде дуже важко", - цитує тренера sport-express.ua.