Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Дніпро" 1:0. Тайсон нокаутував Рамоса

24.09.2011 19:39 1171 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Дніпро" 1:0. Тайсон нокаутував Рамоса

Двобій "Металіст" - "Дніпро" став би прикрасою будь-якого туру чемпіонату України. Однак не того, де майже одночасно будуть грати і "Динамо" із "Шахтарем". Тому харківсько-дніпропетровське дербі відійшло дещо на задній план. Та все ж кілька аспектів робили цю зустріч більш принциповою, аніж матч у Києві.

По-перше, в останні роки ненависть одних уболівальників до інших переливає за край. Цей момент уже відомий усім. Плюс речівки ультрас "Дніпра" на адресу клубу Ярославського чула не раз уся країна. По-друге, харків'яни різко негативно поставилися до переходу Олійника у стан ворога. Ультрас спалили плакат з його зображенням і фактично назвали "Іудою". Сам Денис такого вчинку не зрозумів. Воно і не дивно, він не є харків'янином - Денис народився у Запоріжжі. Окрім того, була інформація, що фанати готували на звітному матчі "сюрприз" нападнику.

І по-третє, це тренерська дуель. Для Хуанде Рамоса результат цього матчу був дуже важливим. Саме після повернення з Харкова НА щиті Ігор Коломойський цілком міг звільнити наставника. Занадто невдало розпочався сезон для "Дніпра" та його тренера. У Маркевича ситуація набагато легша - кредит довіри він має чималий. Однак поразка від "Дніпра" була б провальним моментом. Ярославський уже давно мріє про Лігу Чемпіонів, але невдалі результати в іграх з грандами та фаворитами поки не дозволяє піднятися на другу сходинку.

Побачивши склад "Дніпра" на цей поєдинок харківські вболівальники, швидше за все, були розчарованими, адже Олійник не значився навіть у запасі. Також хотілося б відзначити момент з глядачами. Офіційний сайт "Металіста" ще вчора стверджував, що квитків на гру немає. Проте навіть у середині першого тайму було видно, що вільних місць чимало!.. Для чого було створювати штучний аншлаг - невідомо.

Розпочали команди на високих швидкостях, які протрималися хвилин п'ятнадцять-двадцять. Потім команди взяли певний перепочинок. До кінцівки першої половини. Загалом усі удари футболістів летіли повз ворота. До 35-ої хвилини, коли Вільягра навісив точно у поперечку, а потім Соса не влучив у дальній кут. Вільягра взагалі переграв Дєнісова на фланзі за всіма статтями. Узбек раз у раз програвав свою зону. Саме звідти йшла найбільша небезпека "Металіста".

А кінцівка першого тайму вийшла ще та! Спочатку Соса поблизу штрафного майданчика віддав пас Крістальдо. Лаштувка вже майже був безсилим, але зумів таки виставити руку та пальцями перевести удар на кутовий. Розіграш кутового: Тайсон пошив у дурні Інкума та Дєнісова, ввійшов у штрафну та виклав м'яч на ногу Едмару. Лаштувка з-під поперечини дістає майже мертвий постріл! Свисток на перерву був для "Дніпра" як гонг після хорошого нокдауну.

А нокаутував "Дніпро" Тайсон. Сталося це за три хвилини до завершення основного часу зустрічі. Девіч, який з'явився після ушкодження, протаранив захист гостей і точно віддав на бразильця. До цього "Металіст" повністю володів ініціативою та бився об захисну стіну дніпропетровців. Справа у тому, що команду підвів Мандзюк, який був непомітним, а потім за п'ять хвилин двічі отримав попередження.

Харків'яни ще кілька разів могли забити як до, так і після взяття воріт. Щодо гостей, то пригадується удар Кравченка полизу хрестовини, а також постріл Калініча, який прийняла на себе стійка. І навіть намагання та походи Лаштувки у компенсовані хвилини ні до чого не призвело.

Матч завершився, але пристрасті тільки розпочалися. Лаштувка щось вирішив розповісти, чим завів і Папа Гуйє. Трьох розборонили, однак тут завівся Дєнісов. Очевидно, він сказав щось на адресу арбітра, за що побачив червону картку вже після фінального свистка. А це може означати цілком довгу дискваліфікацію.

Рамос програв... Не буде сенсацією, якщо після матчу його звільнять. А Маркевич здобув перемогу і продовжує гонку переслідування за дуетом лідерів.

Коментарі ()