Українська правда

Ребров: "Маккабі" грає у міні-футбол

Сергей Шемшученко — 27 вересня 2011, 18:49

Техніка та манера гри у дрібний пас - ось основні стильові характеристики тель-авівського "Маккабі" - наступного суперника "Динамо" по Лізі Європи.

Про це заявив тренер киян Сергій Ребров, котрий перегляну ізраїльську команду у матчах внутрішньої першості та Ліги Європи.

"Який стиль гри "Маккабі"? В основному, це короткий пас, відкривання один під одного. При цьому "Маккабі" не грає довгими передачами, як це проповідує, наприклад, "Сток Сіті" та інші англійські команди", - каже він.

"Якщо охарактеризувати нашого найближчого суперника одним словом, то можна сказати, що "Маккабі" більшою мірою грає в міні-футбол. Вони намагаються розіграти м'яч на невеликій частині поля і прагнуть за рахунок "стіночок", за рахунок пасу на третю людину розвинути всі свої подальші комбінації", - зазначив Ребров.

Якихось особливих інших ігрових рішень в стилі "Маккабі" він не помітив, зокрема, у команди відсутня гра на флангах.

"Швидкісні футболісти в складі "Макккабі", звичайно, є. Що ж до боротьби, то в умовах, коли немає довгих передач, немає навісів, про неї особливо говорити не доводиться - повторюся, команда основну ставку робить на гру в короткий пас. У всякому разі, так було в тих матчах, за якими я спостерігав на власні очі", - каже екс-нападник "Динамо".

"У грі на коротку відстань вони роблять досить багато втрат м'яча. Із "Бешикташем" команда поплатилася за свої елементарні помилки в обороні", - назвав недоліки суперника Сергій.

"Я сподіваюся, що хлопці почують всю інформацію про "Маккабі", яку ми до них донесемо, і ніякої недооцінки суперника не буде. Це досить серйозний противник. Якщо недооцінити, не почати грати з перших хвилин, а розгойдуватися аж до другого тайму, то буде дуже важко добитися позитивного результату", - цитує Реброва dynamo.kiev.ua.