Українська правда

Польща зіграє з Білорусією в Німеччині

Сергей Шемшученко — 30 вересня 2011, 14:26

Збірна Польщі проведе товариський матч зі збірною Білорусі 11 жовтня в Німеччині, водночас арени, побудовані до Євро-2012, поки простоюють.

Головний тренер збірної Польщі Франтішек Смуда пояснив Przegląd Sportowy рішення провести цю гру за межами Польщі контрактними зобов'язаннями збірної.

"Так записано в контракті з компанією SPORTFIVE, що деякі ігри пройдуть за кордоном. Я нічого не можу з цим вдіяти", - сказав він.

Колишній президент Федерації футболу Польщі Міхал Лісткевич назвав таку ситуацію абсурдною.

"Не пригадаю таких дивних ситуацій, щоб ми грали на нейтральному полі або в сусідній державі. Подібні матчі бували, але це було продиктовано питаннями підготовки", - каже він.

"Так гра з Хорватією теж пройшла в Німеччині, але це було за десять днів або пару тижнів до початку чемпіонату світу в цій країні. До того ж тоді у нас не було таких комфортних стадіонів, які є в Польщі зараз". - нагадав він.

"Можливо, потрібно було заздалегідь про це подумати, не укладати таких контрактів з телебаченням або зробити виняток з урахуванням ситуації з нашими домашніми стадіонами", - цитує Лісткевича sports.ru.